Zseniális, milyen ötletes cuccokat készítettek tojástartóból: van, ami drága dizájnerkaspónak látszik, pedig nem az
Van pár papír tojástartód? Kis kreativitással egyszerűen alkothatsz nagyot.

cov
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tojástartó hasznos eszköz, hiszen megkönnyíti a tojások tárolását, szállítását, és bizonyos fokú védelmet is biztosít a számukra, hogy ne törjenek össze. De vajon mit lehet kezdeni egy ilyen alkalmatossággal, miután kiürült? Többre jó, mint gondolnád: díszítésre, dekoráció készítésére, tárolódoboznak, sőt akár bútorfabrikáláshoz is felhasználható. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

A tojástartó hálás alapanyag. Méretében változatos: 6-os, 12-es vagy akár 30 darabos is rendelkezésre áll az ötletek megvalósításához. Érdemes megfigyelni a mélyedések kialakítását is, mert többféle formájú is létezik. Mivel papírból vagy vékony műanyagból készül, a tojástartó hajlítása egyszerű, és formára vágása sem kihívás. Csupán egy jó ollóra lesz szükség, de hasznos beszerezni egy sniccert is a kisebb bemetszésekhez. A további kellékeket az ötlet határozza meg: szükség lehet ragasztóra, festékre vagy épp spárgára.

Ötletek a tojástartók felhasználására

A következőkben adunk néhány kreatív ötletet a munkához. Arra is mutatunk tippeket, hogy különösebb átalakítás nélkül miként hasznosíthatók ezek a dobozok. Bármi is készül belőle, a higiénia fontos: első lépésként a műanyag tartót el kell mosni, papír alapanyag esetén pedig fertőtlenítő kendővel finoman, de alaposan át kell törölgetni annak felületét. Az esetleges matricák ugyancsak eltávolítandók.

Ezt is szeretjük