Hihetetlen, mi mindenre jó egy üres tejesdoboz: nem csak cuki madáretető készülhet belőle
Egy tejesdobozra nem csak addig lehet szükség, amíg tej van benne: szuper dolgok fabrikálhatók belőle.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azokban a háztartásokban, ahol fogyasztanak tejet, egy hét alatt akár több doboz is kiürülhet. Bár ezekre a legtöbb ember szemétként tekint, valójában nagyszerű alapanyagként is funkcionálhatnak.

A dobozt ugyanis folyadék tárolására alkalmas eszközként, relatíve strapabíró anyagból gyártják, így sokféle otthoni használati tárgy elkészítésére alkalmas. Bár erős, mégis különösebb erőfeszítés nélkül, könnyen darabolható. Mérete nem túl nagy, és nem is kicsi, formája pedig ugyancsak hálás. Kupakos verziója esztétikusabb a régi, hagyományos típusnál, így azt érdemes preferálni, ha valaki alkotásra adná a fejét.

Ötletek tejesdobozból

Ha kedvet kaptál, már csak egy kis kreativitásra van szükséged, hogy alkoss valami nagyszerű és teljesen egyedi darabot. Csinálhatsz például madáretetőt, ám ez csak egy a sok-sok izgalmas lehetőség közül. Készíts a konyhádba vagy az íróasztalodra egy mutatós tárolót, vagy fabrikálj egy dobozból divatos kaspót! Szülőként vagy nagynéniként nagy sikered lehet egy cuki tejesdobozjátékkal is. Engedd szabadjára a fantáziád! Fogj egy alaposan kiöblített, tökéletesen száraz tejesdobozt, és kezdődhet is a munka. Adunk egy kis inspirációt: másolj, ötletelj, alkoss!

Ezt is szeretjük