3 konyhai eszköz, amivel tízezreket takaríthatsz meg

A mai energiaárak mellett nem árt odafigyelned arra, hogy mennyi áramot, gázt és vizet használsz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A modern konyhai eszközökről az embernek elsősorban a kényelem jut az eszébe. Pedig néhány darabjukkal nemcsak a sütést és a főzést, majd a vacsora maradványainak eltüntetését könnyítheted meg, hanem a háztartásod energiafogyasztását is jelentős mértékben csökkentheted.

Ezáltal nem kell többé rettegned a sárga csekkeket rejtő borítékoktól, és a karácsonyi ajándékok vásárlásakor sem kell majd elsőként az árcédulát szemügyre venned. Még, ha egyikük-másikuk elsőre drágának is tűnik, a következő eszközökkel jelentős pénzt takaríthatsz meg a konyhában.

Gyors, kényelmes és takarékos: a mikrohullámú sütő

Számos tény és tévhit él manapság a köztudatban a mikrohullámú sütővel kapcsolatban. Egyesek szerint a lehető legkárosabb eszköz, amely megváltoztatja az ételek szerkezetét, és ezáltal hajlamosít a rákra, míg mások dicsőítik, mondván, nincs még egy olyan konyhai készülék, amely annyira megkönnyítené a munkát, mint a mikrohullámú sütő.
Hogy mi az igazság?

Nehéz eldönteni, az viszont tény, hogy jelentős megtakarításra tehetsz szert, ha az ételeket nem a sütőben igyekszel felmelegíteni, hanem a mikróban. Amíg ugyanis a sütő felmelegszik annyira, hogy az ételt is képes legyen megmelegíteni, jóval több energiát pazarol el, mint amennyit a mikrohullámú sütő használ ugyanazon adaghoz.

Ha valóban spórolni szeretnél, a megfelelő készülékek beszerzése mellett célszerű változtatnod a szokásaidon is. Kattints ide, és tudd meg, mit kell tenned ahhoz, hogy több maradjon a pénztárcádban!

Drága, de megéri a pénzét: a mosogatógép

Míg néhány évvel ezelőtt csak kevesen engedhették meg maguknak, hogy gép mosogasson helyettük, addig manapság korántsem számít luxusnak a mosogatógép. Bár még mindig nem nevezhető olcsó dolognak, 90-100 ezer forint környékén már találni igen jó minőségű készüléket, amely ráadásul gyorsan behozza az árát. A mosogatógépek többsége ugyanis igen gazdaságos: egy nyolc terítékes készülék például mindössze 11-13 liter vizet és alig 1 kWh áramot használ fel a mosogatáshoz, ami 30%-kal kevesebb, mintha ugyanazt a mennyiségű edényt kézzel mosogatnád el.

Természetesen fontos, hogy a készülék rendelkezzen energiatakarékos programmal, és az is, hogy csak akkor indítsd be, ha valóban összegyűlt a szükséges mennyiségű mosatlan.

Számtalan típussal találkozhatsz a piacon, a kínálatban pedig könnyű elveszni. Ha nem szeretnéd kidobni a pénzed az ablakon, alaposan nézd meg, hogy mit veszel. A Kosár Magazin tesztje segít a választásban. »

Olcsó, kicsi, praktikus, és még spórolhatsz is vele: a vízforraló

Még mindig számos háztartásban hiánycikk a vízforraló, pedig ennél praktikusabb és energiatakarékosabb eszközt aligha találni. Sokan arra hivatkozva nem tartják fontosnak a beszerzését, hogy csak feleslegesen állna a konyhában, hiszen a kávét kávéfőzővel, teát pedig teafőző segítségével készítenek. Pedig egy vízforraló nem csak a forró italok esetében jön jól: havi szinten jelentős energiát, és ezzel pénzt takaríthatsz meg, ha a tészta vagy a krumpli főzéséhez szükséges vizet nem a tűzhelyen forralod fel. A vízforralónak ugyanis az alatt az 1-2 perc alatt, ameddig a vizet felforralja, jóval kevesebb áramra van szüksége, mint amennyi energiát a tűzhely használ ugyanazon adag vízhez.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ma már igen dekoratív készülékek között válogathatsz, amelyek nemcsak praktikusak, de bármelyik konyhában jól mutatnak, ráadásul már néhány ezer forintért beszerezhetők.

Ezt is szeretjük