Szennyeződött, rosszul működik a számítógépes egér? Így tisztítsd meg házilag

Ha szennyeződött, akkor a számítógép egere nem működik megfelelően.

GettyImages-471194495
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármennyire is vigyáz az ember a számítógépes egerére, az ujjakról óhatatlanul zsír és baktériumok kerülnek a gombokra és a görgőre, a szálló por pedig csúnya szöszökként telepszik meg a szerkezetben.

A szennyeződések miatt az egér nem fog megfelelően működni, nem érzékeli jól a kéz finom mozgását, és nem hajtja végre kifogástalanul a tőle várt műveleteket. Szerencsére az egér házilag is megtisztítható.

Így tisztítsd meg a számítógép egerét

Kívülről így lesz tisztaFontos, hogy mindenekelőtt húzd ki a csatlakozóját, hogy a szerkezet ne legyen áram alatt. Az egér külsejét a legkönnyebb megtisztítani. Szerencsére a mai egerek már nem alsó görgősek, mint a régi típusok, így alulról is kevesebb piszkot szednek fel. 

Egyszerűen töröld le egy nedves fertőtlenítő kendővel a felületet, vagy egy mikroszálassal, amelyre némi fertőtlenítő hatású tisztítószert fújsz. A szert semmiképp se az egérre spricceld, mert belefolyik!

Mivel bizonyos tisztítószer-összetevők hatására - például az ammónia, az etil-acetát - az egér gumirészei megkeményedhetnek, a biztonság kedvéért egyszerű langyos vizes ruhával is dolgozhatsz, de mindenképpen csavard ki alaposan, hogy ne juthasson víz a szerkezetbe. 

A gombokat így tisztítsd A gombok tisztítása kicsit bonyolultabb lehet. Ugyancsak fontos, hogy az egér minden eszközről legyen leválasztva. Fogpiszkáló segítségével - semmiképp sem fémeszközzel, ugyanis az megsérti az alkatrészeket - óvatosan kapargasd ki, távolítsd el a gombokat körülvevő széleken felhalmozódott szennyeződéseket, lerakódott zsírt és port. Az illesztéseknél és dekorációs célú vonalak mentén is tégy ugyanígy, ha a törlőruha nem volt elég alapos.

A cikk az ajánló után folytatódik

A görgőt így takarítsd - Amikor szennyeződés van a görgetőgolyón, az befolyásolhatja az egér teljesítményének minőségét. A tisztítás során az egér továbbra is maradjon lecsatlakoztatva a gépről. A görgő körül általában van némi hely, így óvatosan benyúlhatsz egy fogpiszkáló segítségével. Ha közben egyet-egyet görgetsz, akkor a még alul lévő kosz is a felszínre jöhet. Ha a görgő nagyon koszos, akkor segítségedre lehet a sűrített levegős spray. Fontos, hogy ne kívülről befelé fújd, hanem oldalirányból. Így elkerülheted, hogy a piszok még lejjebb férkőzzön az egér belsejében.

Így takarítsd meg a billentyűzetet

Ha a billentyűzeted elpiszkolódott, végy egy rongyot és egy ecsetet, és kezdd el kitisztítani azt: egyszerűbb, mint hinnéd.

Ezt is szeretjük