Egyetlen eszköz, amivel ezreket spórolhatsz a fűtésen

Így működik a hőszigetelő ablakfólia

Már néhány ezer forintért beszerezheted a hasznos eszközt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűtési szezon még eltart egy darabig, így még mindig nem késő, hogy különféle praktikákat vess be a költségek csökkentére érdekében, melyek ráadásul jövőre is segítségedre lesznek.

Számos hasznos trükk létezik a fűtésszámla mérséklésére, ha azonban a lakásod szigetelése nem megfelelő, vagy kifejezetten rossz, csak csekély eredményt érhetsz el velük. Érdemes tehát elsőként a szigetelés javítására gondot fordítani, ezt azonban korántsem csak a nyílászárók cseréjével vagy az épület falainak külső szigetelésével valósíthatod meg, ha ugyanis ezt nem engedheted meg magadnak, egyszerűbb praktikák is segíthetnek átmenetileg javítani a helyzeten.

Az ablakok szigetelése elengedhetetlen

Utóbbiak közé tartoznak például az ablakok esetében alkalmazható szigetelő szilikoncsíkok, melyek a hézagok kitöltésével akadályozzák meg, hogy a meleg kiszökjön a lakásból, illetve huzatosak legyenek a helyiségek.

Ha az ablakok megfelelően illeszkednek, azonban nem tudod korszerűbbre cserélni őket, érdemes úgynevezett hőszigetelő ablakfóliát tenned rájuk, ugyanis az ablaküvegen át jelentősen több meleg levegő áramlik ki, mint amennyi az épület falain szökik át.

A hőszigetelő fólia egy további réteget ad az ablaküveghez, hasonlóan, mint az, ha például leereszted a redőnyt, azonban előbbi esetben nem csökken az átláthatóság, sem pedig a fény beeresztésének képessége.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A hőszigetelő fóliával komfortosabbá teheted a lakásodat, amellett pedig, hogy a fűtés költségeit havonta ezresekkel is csökkentheted - főként, ha minden ablakot ilyen fóliával látsz el -, nyáron abban segít majd, hogy a lakás ne melegedjen fel túlzottan.

Saját magad is felragaszthatod a hőszigetelő fóliát

A hőszigetelő fólia általában egy öntapadó lap, melyet segítség nélkül, saját magad is fel tudsz ragasztani az ablakokra. Fontos azonban, hogy a felület tökéletesen tiszta legyen, emellett a felragasztás idején a hőmérséklet ne legyen kevesebb 5 Celsius-foknál. Felragasztás után az esetleges ráncokat, gyűrődéseket egy hajszárító meleg levegője segítségével lehet elsimítani.

Így csökkentsd a fűtésszámlát!

Ha szeretnél további hasznos ötleteket a számla csökkentésére, méghozzá egy szakértőtől, nézd meg a videót!

A fólia tartós - persze, ha kívülre is ragasztasz belőle a jobb hőszigetelés érdekében, az időjárás megviselheti -, és tisztítani is könnyű. Számos terméktípus létezik, és sok szolgáltató kínálja termékét felragasztással együtt, ha azonban saját magad szeretnéd megoldani a dolgot, a népszerű barkácsáruházakban érdemes körülnézned, ahol a Tesa Thermo Cover ablakszigetelő fólia 1,7 méterszer 1, 5 méteres kiszerelését például már 1890 forint körüli áron megveheted.

Te hogyan spórolsz a fűtésszámlán?

Ezt is szeretjük