Ezt a helyet békén hagyják a betörők: a legbiztosabb rejtekhely a rendőrség szerint

A rendőrséget kérdeztük, hogyan védekezhetünk a betörők ellen.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogyan arról korábbi cikkeinkben már írtunk, a lakásban sok olyan biztosnak tűnő rejtekhely található, mely látszólag tökéletesen megfelel kisebb összegek tárolására. Ám, ha komolyabb mértékű készpénzt, netán drágább értéktárgyat szeretnél biztonságba helyezni, egy virágágyásnál többre lesz szükséged.

Varga Balázs és Orbán Sándor rendőr alezredesek, az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának vagyonvédelmi szakreferensei egyetértenek abban, hogy az otthoni értékmegőrzés legbiztosabb módja egy páncél- vagy pénzkazetta, melybe a lakásban tárolt készpénz, ékszerek és más fontos iratok - például értékpapírok - remekül tárolhatók.

Ezek közül is olyat érdemes választani, amelyik súlyos, a padlóhoz, falhoz lehet rögzíteni, esetleg be is építhető a falszerkezetbe, így sokkal nehezebben hozzáférhető az illetéktelen kezek számára. Varga Balázs rendőr alezredes azt is kiemelte, hogy csakis olyan megőrzőt válasszunk, mely rendelkezik úgynevezett MABISZ-minősítéssel - ez ugyanis a garancia arra, hogy az eszköz ténylegesen megbízható. A tanúsítvány hiányában egy esetleges lopást követően nem biztos, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége megtéríti az okozott kárt.

Emellett Orbán Sándor rendőr alezredes arra is kitért, hogy érdemes az értékhatártól függően is megválasztani a védelmi rendszert - nem mindegy, hogy 5 millió forintot vagy 40 milliót szeretnénk tárolni a páncélkazettában. Azonban hangsúlyozta azt is, hogy manapság csak ritka esetben tartanak az emberek ilyen értékű összeget otthonaikban.

Amennyiben szeretnéd vagyontárgyaidat, ékszereidet vagy pénzedet megvédeni a tolvajoktól, érdemes beszerezned egy, a fenti kritériumoknak megfelelő pénzkazettát vagy páncélszekrényt, mutatunk is néhány különböző méretet és árkategóriát. Nem mondjuk, hogy bármelyik olcsó lenne, de ezt csak egyszer kell megvásárolnod, és jó esetben egész életedben tárolhatod benne a megspórolt pénzedet és az értékeidet.

7 dolog, amire harapnak a betörők

Ha nem szeretnél könnyű célponttá válni a betörők számára, akkor ne kövesd el a cikkben szereplő hibákat: kattintsd végig a képeket!

Ezt is szeretjük