Így lesznek sokáig pihe-puhák a törölközők: ezt a 2 szert használd mosáskor!
Olyanok maradnak, mintha újak lennének.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy egy törölköző mennyire kellemes tapintású, a minőségétől is függ, sok minden múlik azonban azon is, kellőképpen figyelsz-e arra, hogyan mosod - ha például nem megfelelő mosószereket használsz, egy újkorában pihe-puhának számító, élénk színű törölköző is hamar fakóvá, durva felületűvé és sprőddé válhat.

Utóbbit sokan azzal szeretnék megakadályozni, hogy több öblítőt használnak a mosáshoz, ez azonban tovább ront a helyzeten, ugyanis sok esetben épp az ebben található felületaktív anyagok miatt merevednek meg a törölköző szálai, ezek ugyanis megtapadnak rajtuk, a bevonat által csökkentve továbbá a nedvességfelvevő képességet is.

Ha szeretnéd mindezt elkerülni, érdemes lehet öblítő helyett ecetet használni a mosáshoz: elég egy deci a 10%-os verzióból - ezt öntsd az öblítő adagolójába -, ilyen mennyiség mellett nem lesz kellemetlen szaga a textíliáknak. Az ecet ráadásul közismert fertőtlenítő, vízkőoldó hatása révén pedig a mosógépnek is jót tesz.

Az ecet mellett egy másik házi szer, a só is segíthet abban, hogy sokáig újszerűnek tűnjenek a törölközőid, ha például az első néhány mosásnál két-három evőkanál sót teszel melléjük a dobba, megőrzik élénk színüket.

Hány fokon kell törölközőt mosni?

Ha nem tudod, mit hány fokon moss, ez a lista hasznos lehet. Kattintsd végig a képeket!

Ezt is szeretjük