Pihe-puha lesz a régi törölköző egyetlen mosási trükkel: érdemes kipróbálni

Nem lesz sprőd, durva a régi törölköződ sem, ha így mosod.

puha-torolkozo
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hiába igyekszik az ember, és hallgat minden mosási trükkre, a törölközők még így is könnyen megkeményedhetnek, sprőddé válhatnak, és így sokkal kevésbé lesz kellemes a használatuk, mint új korukban.

Akad azonban egy olcsó, otthoni mosási trükk, amely akár arra is képes, hogy újra visszaadja a régi törölközők puhaságát, és nem kell hozzá semmilyen különleges összetevő.

Régi törölköző így lesz puha

A törölközők keménységét általában három dolog okozza: a szálak között ragadt öblítő, a túl magas mosási hőfok és a túl kemény víz. Ezek mindegyikét külön is meg lehet előzni, azonban ha a törölköző már megkeményedett, egy kis ecet még mindig segíthet.

ecet-szodabikarbona-torolkozo
Fotó: Studiograndouest / Getty Images Hungary

Az ecetet sok mindenre ajánlják a ház körül, mert remek a baktériumölő képessége, ezért takarítás közben változatos módokon használható a fertőtlenítésre. Savassága miatt például remekül oldja a vízkövet. Sokan öblítő helyett is ecetet használnak, éppen azért, hogy a ruhák puhábbak legyenek.

A régi törölköző felpuhításához is egy csésze ecetre lesz szükség. Ezt a mosógép azon rekeszébe kell tölteni, ahová normális körülmények között a folyékony mosószert tennéd, de öntheted közvetlenül a dobba is, még mielőtt beletennéd a mosnivalót.

torolkozo
Fotó: PeopleImages / Getty Images Hungary

Ezután nincs más dolgod, mint elindítani a mosást mosószer és öblítő nélkül, de arra figyelj, hogy ne 90 fokon moss. Valójában nincs szükség ilyen magas hőre, csak akkor, ha a törölköző kisgyermeké, kéztörlő volt, vagy fertőző beteg használta. Egyébként elég a 60 fok is.

Ha a mosás lejárt, csavard ki jól, és különösen fontos, hogy a törölközőt ne rakd szárítógépbe, hagyd, hogy szabad levegőn száradjon meg. Az ecet ki fogja oldani a szálak között ragadt öblítőt, és jelentősen puhítani fogja az anyagot. A folyamatot többször is megismételheted az ideális hatás érdekében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Láthatatlan ruhaszárítók

Télen az ember csak a lakásban tud teregetni, ezért különösen fontos, hogy a szárító minél kevesebb helyet foglaljon el. Ehhez nyújtanak megoldást az alábbi ruhaszárítók, melyek gyakorlatilag láthatatlanok, és így sem a szemet nem zavarják, sem a szobából nem harapnak ki teret a maguk számára.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük