Mire jó egy üres ásványvizes palack? 10 zseniális és hasznos ötlet az otthonodba
Egy egyszerű PET-palackban rengeteg lehetőség rejtőzik: a háztartásban is hasznosítható.

GettyImages-sb10066695e-001
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan isznak palackozott vizet vagy üdítőket, ez azonban rengeteg műanyaghulladékkal jár. Egyszerűen kiszámolható, hogy egy fő napi 2-3 liter mennyiségű folyadékfogyasztásával egy hét alatt akár 10-11 darab 2 literes PET-palack is megüresedhet, nem számolva az üdítős üvegeket.

A környezettudatosság érdekében a műanyag palackokat a legjobb teljesen kiiktatni a háztartásból, ha mégis keletkezik ilyen jellegű hulladék, azok laposra taposva, kupak nélkül helyezendők el a szelektív gyűjtőben.

Néhányat persze meg is tarthatsz belőlük, amennyiben szereted a kreatív ötleteket, és szívesen készítenél a hulladékból ötletes használati tárgyakat az otthonodba: készíthetsz tárolót, virágtartót vagy puffot is belőlük. Műved készítésében megélheted az alkotás örömét, egyedi megoldást varázsolhatsz lakásodba, és egy-egy praktikus ötlettel meg is könnyítheted az mindennapjaid.

10 zseniális ötlet PET-palackból

A PET-palack hálás alapanyag: a következő, zseniális ötletek otthonod több helyiségében hasznosíthatók konyhától a fürdőn át a szobákig. Dolgozz ollóval, sniccerrel, ragasztóval és textillel, de vigyázz, hogy az elmetszett palackokkal ne vágd meg a kezed!

Ezt is szeretjük