Mire jó egy üres ásványvizes palack? 10 zseniális és hasznos ötlet az otthonodba

Egy egyszerű PET-palackban rengeteg lehetőség rejtőzik: a háztartásban is hasznosítható.

GettyImages-sb10066695e-001

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan isznak palackozott vizet vagy üdítőket, ez azonban rengeteg műanyaghulladékkal jár. Egyszerűen kiszámolható, hogy egy fő napi 2-3 liter mennyiségű folyadékfogyasztásával egy hét alatt akár 10-11 darab 2 literes PET-palack is megüresedhet, nem számolva az üdítős üvegeket.

A környezettudatosság érdekében a műanyag palackokat a legjobb teljesen kiiktatni a háztartásból, ha mégis keletkezik ilyen jellegű hulladék, azok laposra taposva, kupak nélkül helyezendők el a szelektív gyűjtőben.

Néhányat persze meg is tarthatsz belőlük, amennyiben szereted a kreatív ötleteket, és szívesen készítenél a hulladékból ötletes használati tárgyakat az otthonodba: készíthetsz tárolót, virágtartót vagy puffot is belőlük. Műved készítésében megélheted az alkotás örömét, egyedi megoldást varázsolhatsz lakásodba, és egy-egy praktikus ötlettel meg is könnyítheted az mindennapjaid.

10 zseniális ötlet PET-palackból

A PET-palack hálás alapanyag: a következő, zseniális ötletek otthonod több helyiségében hasznosíthatók konyhától a fürdőn át a szobákig. Dolgozz ollóval, sniccerrel, ragasztóval és textillel, de vigyázz, hogy az elmetszett palackokkal ne vágd meg a kezed!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük