Folytatódik az Otthon melege program! Ennyi támogatást kérhetsz
Hamarosan újraindul a program, kiderült, mennyi pénzt és mire adnak majd.

nagykep?cikkid=169083&kep=huszezres-sok-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Folytatódik az Otthon melege program, az új pályázatok vélhetően február végén jelennek majd meg, amelyekkel 0%-os kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe pedig minden olyan eszköz belefér, ami legalább 1 kilowatt óra energiát meg tud takarítani - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - NFM - fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szabó Zsolt szerint a támogatás a fűtéskorszerűsítéstől a nyílászárócserén át a szigetelésig bármire felvehető. Lakóközösségek, lakások, társasházak, családiház-tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10% önrész kell.

Ez a program utófinanszírozású, az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank - MFB - pontokon keresztül igényelhetik költség- és kamatmentesen. A pályázatban két kategória van: a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, az ország többi részében pedig 105 milliárd forint lesz a forráskeret. Az államtitkár felidézte: a 2014 őszén indult Otthon melege program eddig mintegy 125 ezer családot érintett.

Ezt is szeretjük