Így állítsd be a sütőt, hogy a legtöbbet tudd megspórolni: a szolgáltató is ezt ajánlja

50%-os spórolást tesz lehetővé, ha ezt a beállítást használod.

nagykep?cikkid=168994&kep=suto-beallitas1-lead

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos olyan praktikát bevethetsz a konyha területén, amellyel lényegesen csökkenheted az energiaköltségeket, ráadásul nem is kerülnek semmibe, legyen szó akár csak azokról a módszerekről, amelyekkel a sütő használata tehető költséghatékonyabbá.

Érdemes lehet például a sütőt a sütés befejezése előtt tíz perccel lekapcsolni, a maradék időben ugyanis nem hűl le annyira, hogy ne legyen kész benne az étel, emellett nagyon fontos eltávolítani a felesleges rácsokat - hogy ne legyen szükség energiára azok felmelegítéséhez -, valamint ellenőrizni, hogy az ajtó megfelelően záródik-e. Mindemellett azonban már egyetlen beállítással is sokat spórolhatsz.

A légkeveréssel jelentős lehet a megtakarítás

Az E.ON véleménye szerint az olyan sütő, melyen légkeverés funkció is található, a lehető legkorszerűbb készülék. Használatával minimum 50%-os energiamegtakarítás érhető el a hagyományos sütőkkel szemben.

Ezekben a sütőkben ráadásul egyszerre több tepsiben is készíthető étel: amennyiben van elég hely, a többtálcás sütés esetén az energiamegtakarítás megsokszorozódik. Így mindenképp érdemes használni ezt a funkciót, és egyáltalán nem kell tartani attól, hogy több energiát fogyaszt, épp az ellenkezője igaz.

Erre a funkcióra is érdemes figyelni

Az egyszerűbb sütők alsó-felső fűtéssel készülnek, a korszerűbb készülékekben azonban grillezőbetét is található. Az E.ON szerint az ilyen sütők jobb kihasználását teszi lehetővé az UOG - unter-oben-grill - kapcsoló, amivel a sütőfűtést pontosabban szabályozhatod.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy a grillezés alatt a sütőajtót nyitva kell tartani, mert a zárt térben keletkező gőzök a sugárzó hőátadást csökkentik, tehát a sütés idejét elnyújtják.

Emellett fontos, hogy ezekhez a készülékekhez egy speciális lemez is tartozik, melyet a grillezés idejére a kapcsolók alá kell beilleszteni, ez ugyanis megakadályozza az ajtó becsukását, és védi a kapcsolókat a felszálló gőzöktől. A légkeveréses és gőzelszívóval rendelkező sütők esetében az ajtó zárva tartható.

További tippek a szolgáltatótól

A szolgáltató szerint a sütővilágítás és a kettős hőálló üvegből készült sütőajtó is energiamegtakarítást jelent, előbbi többek között azért, mert az ablakon keresztül is figyelemmel kísérhető az étel, így elmarad a sütőajtó gyakori, ellenőrző nyitogatása. További információt ide kattintva találsz.

Ezt is szeretjük