Így fertőtleníts otthon: 5 egyszerű tipp a családunk védelmében (x)
Amikor fertőtlenítésről beszélünk, sokaknak a takarítás jut eszébe, pedig a kettő nem feltétlenül jelenti ugyanazt. Bármilyen alaposak is vagyunk, sajnos attól, hogy valamit letisztítunk, nem biztos, hogy a kórokozókat is el tudjuk távolítani.

nyitó fertőtlenítés
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem elég a rendszeres takarítás, a fertőtlenítés területén is jártasnak kell lennünk, ha szeretnénk kiűzni otthonunkból a káros baktériumokat, vírusokat vagy éppen gombákat. Ettől azonban nem kell megijedni, hiszen a rendszeres fertőtlenítés nem ördöngösség: családunk védelméhez elegendő, ha bevezetünk néhány praktikát a mindennapokba.  

Nézzük, hogy mit érdemes bevetni az otthoni fertőtlenítés érdekében!

Szellőztetés naponta többször

Talán elsőre kézenfekvőnek tűnhet, de tényleg sokat számít, hogy mennyire engedjük be a friss levegőt otthonunkba. Elég egyszerre csak rövid ideig, de intenzíven szellőztetni akár több ablak kinyitásával, legalább reggel és este. Fontos, hogy ilyenkor teljesen tárjuk ki az ablakokat, és ezt évszaktól függetlenül mindennap tegyük meg, hiszen az egyik legfontosabb lépést jelentheti szeretteink védelmében, ha teret engedünk a friss levegőnek.

02

Inkább porszívózzunk a söprögetés helyett!

Praktikusabb porszívózni, még akkor is, ha nem használunk szőnyeget, a söprögetéssel ugyanis csak felkavarjuk a port, és ezzel akár a lakásunkba behordott kórokozókat is szétteregethetjük az otthoni felületeken.

Fertőtlenítsük a textileket is!

A kórokozók nemcsak a kemény, de a puha felületeken, textileken is képesek megtapadni. Például a párnahuzatok, kárpitozott bútorok, hátizsákok, kisállatfekhelyek, kanapék, matracok vagy cipők felületének fertőtlenítésére sem gondolunk elég gyakran, pedig kellene.

Szponzorált tartalom.
Szponzorált tartalom.

Használjunk Lysol fertőtlenítőspray-t, amely elpusztítja a vírusok, gombák és baktériumok 99,9%-át*, beleértve a COVID-19 betegséget okozó vírust is. Csak fújjuk szinte bármilyen felületre, hiszen a termék összesen több mint százféle felületen hatásos.

Cseréljük a törlőrongyokat és textileket!

A portörlésre, felmosásra használt textilek, valamint a törölközők és a mosogatószivacsok ideális tenyészhelyként szolgálhatnak a kórokozók számára. Éppen ezért fontos ezeknek az eszközöknek a rendszeres cseréje.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Fertőtlenítsük a ruháinkat is!

A kórokozókat gyakran kívülről hozzuk be az otthonunkba, hiszen a ruháinkon keresztül észrevétlenül szét tudnak terjedni akár az egész lakásban. Sokan gondolják, hogy a gépi mosás elegendő ahhoz, hogy ezeket a baktériumokat, vírusokat vagy akár gombákat eltávolítsuk a textilekről, azonban a sima mosás valójában kevés. A Lysol fertőtlenítő hatású mosószeradalékkal** viszont hatékonyan védekezhetünk ellenük akár hideg vízben használva is, hiszen ez a szer elpusztítja a baktériumok, gombák és vírusok 99,9%-át, köztük az influenzavírust is.

04

*Az elvégzett tesztek alapján, ha a terméket a használati utasításnak megfelelően használják. 1 perc alatt elpusztítja a SARS-CoV-2 vírust, mely a COVID-19 betegség okozója. A Lysol fertőtlenítő spray kémiailag elpusztítja a címkén felsorolt mikroorganizmusokat. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

** A Lysol fertőtlenítő hatású mosószeradalék az áztatás során elpusztítja a címkén felsorolt mikroorganizmusokat. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

8 dolog a konyhában, amit túl ritkán pucolunk

Vannak olyan, magas fertőzéskockázattal bíró mindennapi eszközök a konyhában, amikre különösen figyelni kell. 

Ezt is szeretjük