8 dolog a konyhában, amit túl ritkán pucolunk: nyáron nagy a fertőzésveszély
Vannak olyan konyhai eszközök, amiket a nyári melegben alaposabban, gyakrabban kell pucolni.

lekvár, fertőzés  konyhában, penész
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári melegben a konyhában gyakrabban ütheti fel a fejét a penész, és a baktériumok is virgoncabbak, a jelenség egyszerű oka, hogy a párás melegben imád tanyázni sok baktérium-, és gombaféle.

Hogyha egy kicsit jobban odafigyelünk a mindennapi konyhai eszközök tisztán tartására, megelőzhetünk nem kívánt találkozásokat többek között a hányás-hasmenést okozó Salmonellával, a liszteriózisért felelős Listeria monocytogenes baktériummal, a bélgyulladásokat előidéző Escherichia colival és az asztmatikus rohamok hátterében meghúzódó penészgombával.

Fertőzésveszély a konyhában

Vannak olyan, magas fertőzéskockázattal bíró mindennapi eszközök a konyhában, amikre különösen figyelni kell. Amellett, hogy ne hagyjunk elöl semmilyen tejterméket, sütni való húst vagy esetleg más készételt, még rengeteg más tényezőt is számba kell venni. 

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük