8 dolog a konyhában, amit túl ritkán pucolunk: nyáron nagy a fertőzésveszély

Vannak olyan konyhai eszközök, amiket a nyári melegben alaposabban, gyakrabban kell pucolni.

lekvár, fertőzés  konyhában, penész
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári melegben a konyhában gyakrabban ütheti fel a fejét a penész, és a baktériumok is virgoncabbak, a jelenség egyszerű oka, hogy a párás melegben imád tanyázni sok baktérium-, és gombaféle.

Hogyha egy kicsit jobban odafigyelünk a mindennapi konyhai eszközök tisztán tartására, megelőzhetünk nem kívánt találkozásokat többek között a hányás-hasmenést okozó Salmonellával, a liszteriózisért felelős Listeria monocytogenes baktériummal, a bélgyulladásokat előidéző Escherichia colival és az asztmatikus rohamok hátterében meghúzódó penészgombával.

Fertőzésveszély a konyhában

Vannak olyan, magas fertőzéskockázattal bíró mindennapi eszközök a konyhában, amikre különösen figyelni kell. Amellett, hogy ne hagyjunk elöl semmilyen tejterméket, sütni való húst vagy esetleg más készételt, még rengeteg más tényezőt is számba kell venni. 

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük