Legtöbben ritkán takarítják, pedig kellene: 9 veszélyes baktériumtenyészet a konyhában
Használatuk szinte mindennapos, alapos tisztításuk azonban sokszor elmarad.

kotyogos
Ez is érdekelhet

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Beyoncén röhög a fél világ: mellényúlt az Adidasnak tervezett kollekciójával »

A pöttyös az új kockás 2020-ban: így viseld ezt a nőies mintát »

Az új év kedvéért Gigi és Bella Hadid is nekivetkőzött: szexi naptárhoz álltak modellt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ember hajlamos kapásból a vécére gondolni, ha szóba kerül a lakás kritikus pontja, az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal - FDA - jelentése szerint viszont ez a helyiség a konyha.

Ugyanezen jelentés alapján az USA-ban évente minden 6. embert, míg Európában a WHO szerint mintegy 130 millió embert érint éves szinten élelmiszer-eredetű fertőzés vagy ételmérgezés. Bár magyar vonatkozású vizsgálatok nincsenek erre vonatkozóan, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet szerint az ételmérgezéses megbetegedések leggyakrabban a háztartáshoz köthetők.

Kórokozók a konyhában

Telis-tele a konyha olyan tárgyakkal, melyek elsőre nem szúrnak szemet, mégis hemzsegnek rajtuk a rejtett baktériumtelepek. Természetesen az egészséges immunrendszer képes megbirkózni velük, a makulátlan tisztaságért mégis jobb tudni róluk, és gyakrabban tisztítani őket. Különösen járványszezon idején.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük