Rád is bajt hozhat a Google Maps fotója: így védd meg az otthonod egy alig ismert funkcióval

Ha téged is aggodalommal tölt el, hogy otthonod bárki számára látható, most mutatunk egy egyszerű trükköt, amivel eltüntetheted magad a térképről.

GettyImages-1126400333
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kerestél már rá az otthoni címedre Google Mapsen? Ha a válaszod igen, valószínűleg te is érezted már azt a furcsán hátborzongató érzést, amikor a képernyőről saját otthonod néz vissza rád. 

Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel: sokakban vet fel aggályokat otthonuk megjelenése ezen a nyilvános platformon. Vannak ugyanis betörők, akik a Google Térkép segítségével nézik ki következő célpontjukat.

Így tedd biztonságosabbá az otthonod

Szerencsére van lehetőség arra, hogy az ember megvédje otthonát az illetéktelen szemlélődőktől: a ház elhomályosításával gyorsan és egyszerűen biztosítható a magánélet nyugalma, sőt akár egy betörés is kivédhető.

GettyImages-1369111030
Fotó: Richard Newstead / Getty Images Hungary

Nemcsak a biztonság, az adatvédelem is egy oka annak, hogy sok család úgy dönt, hogy használni fogja ezt a funkciót. Lássuk, mi a teendő!

  • Nyisd meg a Google Térképet egy asztali számítógépen vagy laptopon. Fontos, hogy ez a funkció még nem érhető el okostelefonon.  
  • Ezt követően keress rá az otthoni címedre, majd kattints rá házad képére. Ekkor látnod kell az otthoni címed utcai nézetét.
  • Kattints rá a képernyő jobb alsó sarkában található "hibabejelentés"  gombra, majd válaszd ki, mit szeretnél elhomályosítani.

A cikk az ajánló után folytatódik

  • Fontos, hogy a kihomályosítandó objektum mindig a piros és fekete keretes négyzetben legyen. A jobb alsó sarokban a plusz, illetve mínusz jellel még precízebben beállíthatod, hogy mit szeretnél eltüntetni.
  • Ezt követően ki kell választani, mit szeretnél elhomályosítani, és miért. Mindig pontosan írd le az eltüntetni kívánt dolgot. Az e-mail-címet kötelezően meg kell adni. 

A Google pár percen belül küldeni fog egy elektronikus levelet, amelyben tájékoztatnak arról, hogy felülvizsgálják a kérelmet. Az elfogadásról vagy elutasításról szintén küldenek majd egy üzenetet. Ha valamelyik információ nem egyértelmű, azzal kapcsolatban is e-mail-ben fognak keresni. 

Miután a kérelmet jóváhagyták, a ház többé nem lesz megtalálható a Google Térképen, helyén csupán egy homályos folt szerepel majd a felületen.

7 további hasznos Google Maps-trükk

A legtöbb ember a Google Térképet a fő funkciójára használja, tehát arra, hogy az A pontból B pontba vivő leggyorsabb útvonalat megtalálja. De ez csak egy része annak, amit a népszerű térképalkalmazás tud.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük