Biztonsági fóliával a betörők ellen: mechanikai védelmet jelent az üvegfelületnek

Mi az a biztonsági fólia, és hogyan működik?

ablak-meret-folia
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron, amikor az ember sok időt tölt el az otthonán kívül, különösen fontos a lakás megfelelő védelme. Ennek az egyik egyszerű eszköze a biztonsági fólia, amely segíthet megakadályozni, hogy az illetéktelen behatoló átjusson az üvegfelületeken.

A biztonsági- vagy betörésvédelmi fóliát különösen a földszinti lakások nyílászáróin, vagy üvegablakos bejárati ajtók esetében érdemes bevetni: az ajtó- vagy ablaküvegre applikálva megnöveli azok szilárdságát, és nehezebb betörni.

Miért jó a biztonsági fólia?

A hagyományos üvegablakon a betörők könnyűszerrel áthatolnak, így az nem jelent szinte semmilyen tényleges védelmet. A biztonsági fóliával ellátott ablakon lényegesen tovább tart az átjutás: a felvitt réteg olyannyira megnehezíti a betörő dolgát, hogy az sok esetben meg is gondolhatja magát.

ablak-folia

A biztonsági fólia ezen kívül megakadályozza azt is, hogy az ablaküveg szilánkosra törjön, és sokáig egyben tartja a táblát akkor is, ha sérülések érték, például bevágja egy vihar. 

Ez a megoldás akkor ideális, ha valaki nem tervezi már meglévő, üveglapos ablaka vagy ajtaja cseréjét. Egy egyszerű fólia segítségével ugyanolyan ellenállóvá teheti ezeket a nyílászárókat is, mint a modern, műanyagból készült ablakokat. A régi kilincses ablakokat betörve, azok könnyen nyithatóak, szemben a modern zárakkal, de a fólia ezt megakadályozza. 

Az sem utolsó szempont, hogy sok biztonsági fóliát kombinálnak hővédővel, esetleg UV-szűrővel, ami szintén kellemes adalék a nyári melegben, de ezen kívül pozitív hatással lehet az ember bankszámlájára is, hiszen mérsékelheti a klíma, télen pedig a fűtés fogyasztását.

A cikk az ajánló után folytatódik

A rendőrség tanácsai betörők ellen

Így kerülheted el a rendőrség szerint a legnagyobb eséllyel, hogy a nyaralás során betörjelek az otthonodba. Képes összefoglalóban mutatjuk a leghasznosabb tanácsokat.

 A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük