A 3 legszebb burkolat 3 ezer forint alatt

Ha az egész lakás felújítását nem is tervezed, szívesen megválnál a foltos padlótól vagy a repedezett csempétől? Íme, néhány olcsó burkolat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A lakás legnagyobb összefüggő felületét a padló és a falak képezik. Nem véletlen hát, hogy a színük és a mintájuk nagymértékben meghatározza a lakás hangulatát, befolyásolja a hőérzetet, sőt, optikailag még az egyes helyiségek méretét is.

Ha az otthonod teljes felújítására nincs is pénzed, sokat változtathatsz a hangulatán azzal, ha legalább a padló vagy a konyha csempéit lecseréled.

Mindez pedig egyáltalán nem kerül vagyonokba: a burkolatok között ugyanis széles a választék, de nem csak a színek és a minták, hanem az árak terén is.

A valódi fától a kerámián át a márványig

A burkolatokat alapvetően a hőérzet alapján osztályozzák. A melegburkolatok között a mai napig népszerű a szőnyegpadló, a darabszőnyeg és a parketta. Az utóbbi évek nagy slágere a laminált padló, melynek előnye, hogy a klasszikus kedvenc keményfa padlók - a hajó- és a svédpadló - hatását kelti, ára mégis töredéke a valódi fának, jobban ellenáll a külső hatásoknak, és a lefektetése is jóval egyszerűbb - akár saját magad is elvégezheted.

A hidegburkolatok között az égetett kerámia jár az élen, de kedveltek a kőlapok, a gránit és a márvány is, ez utóbbiak azonban áruk és érzékenységük miatt kevésbé népszerűek. A kerámia viszont nemcsak olcsó, de anyaga és gyártási módja lehetővé teszi, hogy felületét a legkülönfélébb mintákkal és színekkel lássák el. Bár a hidegburkolatok lefektetése némi szakértelmet kíván, kisebb falfelület burkolásába bátran belevághatsz, ha ismered a szükséges lépéseket, és a megfelelő anyagokat is beszerzed.

3 burkolat, amivel csodákat művelhetsz a lakásban

A divatos és jó minőségű csempék, járólapok és laminált padlók nem feltétlenül kerülnek egy vagyonba. Erre pedig a legjobb bizonyíték a következő három csodálatos burkolat.

Murano fali csempe az OBI-tól

Ha eddig azt gondoltad, hogy a mozaikot nem engedheted meg magadnak, akkor itt az ideje célba venned az OBI-t. Az áruház kínálatában ugyanis most kedvező áron vásárolhatod meg ezeket a mutatós csempéket, melyek, bár nem valódi mozaiklapok, képesek a mozaik varázslatos hangulatával megtölteni például a konyhád falát.
A Murano fantázianévre keresztelt fali csempe beige és rosa lilla színárnyalatokban kapható. A lapok mérete 20x25 cm, strapabíróak, a mozaikoknál jóval könnyebben helyezhetők fel a falra, ráadásul áruk is igen kedvező most. Ha egy kis színt és életet vinnél a konyha falai közé, és kedveled a mozaikot, a Murano neked való.

Ára: 1393 forint négyzetméterenként.

Kaindl One laminált burkolat a Bigfoot-tól

A hajópadló és a svédpadló hangulata utánozhatatlan. Legalábbis úgy tűnt egészen addig, amíg meg nem jelentek a laminált padlóburkolatok. A Bigfoot ez utóbbiak széles választékát kínálja, ráadásul amellett, hogy számos burkolatot akciósan kínálnak, az árak a kedvezményes időszakokon kívül is barátiak. Minőségi, megbízható és a külső környezeti hatásoknak igen ellenálló termékek találhatóak a kínálatukban.
A Kaindl One laminált burkolatok közül nagy kedvenceink a 8 mm vastag, 1380x193 mm lapszélességű termékek, melyek 32-es keménységi fokozatúak, ennek köszönhetően nem csak a nappaliban, de a lakás forgalmasabb részein is kiválóan teljesítenek. A burkolat többek között a tölgy-, a bükk-, a dió- és a juharfa mintáiban és színeiben is kapható, de az egzotikus, sötét wenge is szerepel a kínálatban.

Ára: 3010 forint négyzetméterenként.

Crete greslapok a Praktikertől

A greslapok viszonylag fiatalnak számítanak a hidegburkolatok piacán. Hazai megjelenésük után azonban nem kellett sok idő ahhoz, hogy az egyik legkedveltebb burkolattá váljanak. Népszerűségük mediterrán hangulatukban rejlik, valamint abban, hogy jóval ellenállóbbak, mint más burkolóanyagok: rendkívüli kopásállóságuknak köszönhetően hosszú évekig képesek kiszolgálni az igényeket. Mivel fagyállóak, akár a terasz vagy az erkély burkolására is alkalmasak.

A gránitőrleményből, agyagból, homokból és egyéb ásványi anyagokból készült Crete greslapok tartósak, ráadásul a Praktiker kínálatában kedvezményes áron vásárolhatók meg. A lapok mérete 33,5x33,5 cm, és jelenleg rosso, illetve verde színekben kaphatóak.

Ára: 2499 forint négyzetméterenként.

Ezt is szeretjük