Kopott kád, szürke fuga?

Így újítsd fel 5000 forintból!

Nem kell vagyonokból újracsempézni a fürdőt, illetve kicserélni a kádat, ha csúnya: saját kezűleg egy nap alatt felújíthatod.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár mind a csempék, mind a kádak viszonylag strapabíróak, a felületük egy idő után megkopik, berepedezik, vagy maradandóan foltos lesz, melyektől még a leghatékonyabb házi praktikákkal sem lehet megszabadulni.

Mindez egyáltalán nem vet jó fényt a fürdőszobára: a csúnya kád vagy a repedt csempék esztétikailag sokat rontanak az összképen, és a fürdő még akkor is rendezetlen helyiség benyomását kelti, ha hetente alaposan kitakarítod.

A falak újracsempézése vagy a fugák kivésése, valamint a kád cseréje azonban egyáltalán nem olcsó mulatság. Ha jelenleg nincs pénzed ezekre, szerencsére akkor is van megoldás: a következő termékekkel egy időre elodázhatod a fürdőszoba komplett felújítását, ráadásul használatukhoz szakemberre sincs szükség.

Ismét ragyogóan fehérek lehetnek a fugák

Bosszantó, amikor a szépen kivitelezett és egyáltalán nem olcsó burkolás után a fugák rövid időn belül szürkülni kezdenek, majd szépen lassan teljesen elvesztik eredeti színüket. Az elszíneződött fugák nemcsak az összhatáson rontanak, hanem, legfőképpen a kád és a mosdókagyló környékén, penész és baktériumok jelenlétére is utalnak - az elfeketedett fugákért például egyértelműen a penész a felelős.

A fugákról ugyan a penészt eltüntetheted - például tömény ecetes átmosással -, ám a színüket ezáltal nem feltétlenül nyerik vissza. Ehhez a HG fehér fugaszínező az ideális megoldás, mely a fényezett csempék közötti fugák színezésére, valamint az elszíneződések eltávolítására szolgál. A fehér színben kapható színező használata előtt távolítsd el a vízkövet a csempéről és a fugákról, utóbbiakat alaposan tisztítsd meg, és gondoskodj róla, hogy sima és egyenletes legyen a felületük. Miután megszáradt a fuga, vidd fel a felületre a fugaszínezőt a dobozhoz mellékelt ecset segítségével. Hagyd száradni legalább két órán át, ezután nedvesítsd be a csempét, majd hagyd így öt percig. Végül a szintén a fugaszínezőhöz csomagolt szivacs segítségével óvatosan tisztítsd le a falat.

Ára: 4520 forint.*

Mintha újracsempézted volna a falakat

Kopott, repedt a csempe a fürdőben, ráadásul már meg is untad a látványát? A legjobb megoldás ilyenkor a csempék teljes cseréje, ez azonban nemcsak sok pénzbe kerül, hanem rengeteg munkával és vesződséggel jár. A cseréhez le kell verni a régi burkolatot a falról, a falhibákat ki kell javítani, és csak utána lehet az új csempéket feltenni.

Ráadásul mindez szakember nélkül nem megy, akinek a munkadíja csak tovább drágítja a dolgot. Ha nem vállalnád most a munkát, és megelégszel egy kompromisszumos megoldással is, mellyel szintén elodázhatod a csempék teljes cseréjét, használj csempefestéket.

A Molto csempefesték alkalmazásához nincs szükség szakemberre, nem lesz utána csatatér a lakásban, ráadásul egy hétvége alatt felújíthatod a segítségével a csempéket. Ráadásul nem is kell minden egyes csempét átfestened: ha csak néhányat színezel ki, már azzal is sokat változtathatsz a fürdőszoba hangulatán. A festéket a következőképpen használd: először csempetisztítóval töröld át a felületet, majd az alapozó-, végül a fedőfestékkel kend át a burkolatot. A két réteg között minimum 12 órának kell eltelnie. A nehezen megközelíthető sarkokhoz használj ecsetet, a többi részen nemezhengerrel tudsz a leggyorsabban haladni.

Ára: 4700 forint.*

Foltmentes, ragyogó kád egy hétvége alatt

Ha a csempék cseréjét esetleg egy kedves ismerős által viszonylag elfogadható áron meg is tudod oldani, a kád cseréje már nem ilyen egyszerű. Az új kádnak ára van, amiből sajnos alkudni nem igazán lehet. Ha a régi kádad már nagyon kopott, a felületét pedig foltok is csúfítják, de még nincs pénzed egy új beszerzésére, próbáld ki a kádfestékeket.

A Renova kádfesték például tökéletes megoldás - egyúttal használhatod a mosogatóhoz és a zuhanytálcához is. Alkalmazásához némi előkészületre van szükség, és munkával jár, de megéri egy kis energiát belefektetni a dologba. Első lépésként át kell csiszolnod a kád felületét, majd portalanítanod, végül gondoskodnod a zsírtalanításáról. Ha ezzel kész vagy, egyenletesen vidd fel rá a kikevert festéket. Vásárláskor ugyanis két dobozt is kapsz: az elsőben a festék van, a másodikban pedig egy mézszínű ápolóanyag. Utóbbi fényes, víz- és vegyszerálló oldatot képez a felületen, így védi meg a további sérülésektől.

A zománcot legkönnyebben ecsettel vagy hengerrel tudod felvinni, az ideális száradáshoz 20 °C körüli hőmérsékletet kell biztosítanod.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Érdemes kétszer átfestened a kádat a tartósabb hatás érdekében. A két festés között körülbelül egy órának kell eltelnie, a teljes száradáshoz pedig 12-16 óra kell.

Ára: 4020 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

OLVASD EL EZT IS!

laminalt padlo
  • burkolat
  • csináld magad

Így csináld férfi nélkül!

kopott parketta kicsi
  • felújítás
  • parketta

Nyikorog a parkettád?

Ezt is szeretjük