A 6 legkedveltebb női virág
Ha meglepnéd párod, de nincs ötleted, milyen virágot vásárolj, ne gondolkozz tovább! Összegyűjtöttük a nagy kedvenceket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hazánkban 95 éve ünnepeljük a nőnapot. Eredetileg a munkás nők egyenjogúságának hangot adó demonstrációból indult az ünnep, de mára elvesztette eredeti célját, egyszerű virágajándékozási alkalommá - néhol kötelességgé - minősült.

Ugyanakkor jó alkalom arra, hogy a férfiak kifejezzék, kire is tekintenek nőként a környezetükben. Persze, ha már elmúlt március 8., akkor is vetemedhetsz néha virágvásárlásra. Az alábbiaktól biztosan elolvad a párod!

Nőnap környékén megpezsdülnek a virágstandok, ahogy nő a kereslet, úgy bővül a kínálat, és emelkednek az árak. Néhány éve a hóvirág volt a leggyakoribb nőnapi szuvenír, de a tavaszhozó virág 2005 óta védettséget élvez, más növények kerültek előtérbe.

A sorrendet nehéz volt megállapítani, az általunk megkérdezett virágboltok tapasztalatai szerint fele-fele a cserepes és vágott virágok vásárlásának az aránya.

Listavezető a kankalin

Változatos, figyelemfelkeltő virágszínével, egyszerű tartásával méltán vált a nőnap listavezető és egyben költségtakarékos virágválasztásává a tavaszi kankalin, másik nevén primula. Nélküled halott vagyok - üzenete vicces lehet munkahelyi környezetben. Igaz nincsenek teljesíthetetlen igényei, de ha nem vigyázol, egyik napról a másikra tönkre mehet. A virág mellé küldhetsz egy bemutatót is róla: a bájos primula.

Slágernövények a virágzó hagymások

A képzeletbeli lista második helyére a virágzó hagymások pályáznak, sikerrel. Napsütéses tavaszi hangulatot teremthetsz cserépbe vagy kosárba ültetett, virágzó tulipánnal, nárcisszal, krókusszal vagy illatos jácinttal. Nincs is jobb ajándék az egyhangú, szürke tél után, ráadásul a megajándékozottat is biztosan sikerül levenni a lábáról.

Vörös rózsa, szálban vagy csokorban

A dobogóról nem hiányozhat a rózsa sem, leginkább vörös színben. Mivel az árak az ünnep környékén hirtelen elszállnak, teljesen elfogadott, ha az ajándékozó csak egy szál vörös rózsával fejezi ki érzelmeit.

Fehér rózsa, a szülői szeretet virága

Nőnapon se feledkezzünk meg az édesanyákról! Tökéletes választás számukra egy szál fehér rózsa.

Tulipán, szerelem?

Ha már a vágott virágoknál tartunk, a rózsát talán a tulipánszál követi a sorban. Hátránya, hogy nem túl tartós virág, ezért érdemes olyat választanod, ami épphogy csak kipattant a bimbóból.

Élettartamát meghosszabbíthatod, ha szárát rendszeresen kurtítod. Jó, ha tudod, hogy ajándékozása - a rózsához hasonlóan - heves érzelmekre utal.

Frézia, gerbera, nőszirom

Nem kell érzelemkitörésekre számítani e három virág csereberéje során: a frézia a megbízhatóság, a gerbera a báj, a nőszirom a hit virága.

Végül néhány virágüzenet

Orchidea - Kedvelem az érett nőket!
Gyöngyvirág - Odavagyok a szépségedért!
Begónia - Vágyódom utánad!
Magnólia - Lábaid előtt heverek!
Kék liliom - Titkos hódolódtól!
Kaktusz - Megküzdök a szerelmedért!

Ha szívesen olvasnál izgalmas növényekről, gyümölcsökről és zöldségekről, akkor a te helyed az Édenkert.hu kerti magazin.
A tartalomból: használati útmutató a szobanövényekhez, kertápolási praktikák, szakértői tanácsadás.
Minden ingyen az interneten.
Nézd meg a friss címlapot! »

Ezt is szeretjük