Sokan elfelejtik takarítani, pedig igazi baktériumtanyák: néhány praktikával ragyogni fog a lakás

Bár ezek a helyek nehezen elérhetőek, ugyanolyan fontos, hogy takarítsuk őket.

GettyImages-1276559003
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nehezen elérhető helyek a lakásban olykor nem is nagyon látszanak. Emiatt persze lehet úgy tenni, mintha ezek a területek tiszták lennének. De az ember mégis tudja, hogy nincs ott tisztaság, és mindenkinek jobb, ha időről időre ezeket a helyeket is kitakarítja.

Kevesebb lesz a por és a penész, ami allergiát vagy asztmát válthat ki, a baktérium, ami betegségeket okozhat, de az ember hangulata is jobb, ha tudja: makulátlan tisztaság várja haza az otthonában.

A nehezen elérhető helyek takarítása

A mennyezet a nehezen elérhető a területek közé tartozik, rengeteg por és pókháló ragad rá. Használj hosszú nyelű portörlőt, tiszta és száraz szivacsos törlőrongyot vagy seprűt a kosz lesöpréséhez. Mindig ezzel kezdd a szoba takarítását, mert a mennyezeten lévő por a takarítás után más felületekre hullik.

GettyImages-165101352
Fotó: bmcent1 / Getty Images Hungary

A szekrények és az egyéb, magasan lévő bútorok teteje is nehezen elérhető. Ha olyan portörlőt veszel, aminek meghosszabbítható a fogantyúja, akkor figyelj arra, hogy forgatható legyen a feje, mert így beállíthatod a szöget, amivel eléred a szekrények és más magas bútorok tetejét.

A konyhaszekrények felületi tisztításához használj beltéri létrát és egy puha ruhát. Fél liter meleg víz és egy teáskanál mosogatószer elegye megfelelő lehet a feladat elvégzéséhez. Töröld át, majd öblítsd le tiszta vízbe mártott ronggyal. A végén száraz, puha, tiszta ruhával is áttörölheted a felületet.

Az ablak, csúszóajtó és zuhanyzóajtó sínjei szintén nehezen tisztíthatók, viszont nagyon be tudnak koszolódni, ezért nem maradhatnak ki a takarítás során. Egy jó fertőtlenítő spray a nehezen elérhető zugokra is megoldást jelent.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egy rugalmas, kemény sörtéjű kefével dörzsöld ki a síneket, amennyire csak tudod, aztán öblítsd le tiszta vízzel. Lehet, hogy szükség lesz némi ecetre is a vízkőoldáshoz, és hogy eltüntesd a szappannyomokat a zuhanyzóajtókról.

Ha minderre odafigyelsz, a takarítás olyan alapos lehet, amennyire lennie kell, és nem lesz többé olyan felület, mely egy nagytakarítás után is piszkos marad.

8 fotó takarítás előtt és után

Sokszor nincs szükség új bútorokra és lakásdekorációra, elég egy alapos takarítás, hogy úgy érezzük, megújult az otthonunk.

(Képek forrása: Getty Images.)

Ezt is szeretjük