Képeken a világ legfurcsább háza: olyan, mint egy kirakós, a Nakagin kapszulatorony

A hatalmas épület futurisztikus kinézetű eleme a tokiói városképnek.

Nakagin kapszulatorony
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogyan a képzőművészet, úgy az építészet is kifogyhatatlan forrása a kreativitásnak: olykor egészen különös, meglehetősen szokatlan épületekkel tarkítják a városképeket.

Így a Tokióban, Shimbashiban magasló Nakagin kapszulatorony is, mely, bár mai szemmel nézve is kifejezetten futurisztikus hatást kelt, valójában egy 1972-ben készült, csaknem ötvenesztendős ház. Különlegességét az adja, hogy nem a hagyományos módszerekkel, téglából vagy panelekből épült, hanem tégla forma egységekből rakták össze a világ első kapszulaépületeként, melyet tartós használatra szántak. Kapszulái egyenként eltávolíthatók. Mindegyikük egy különálló teret foglal magába kis, kör alakú ablakkal a külvilágra. A rendhagyó ház Kisho Kurokawa tervei alapján született, az úgynevezett japán metabolizmus építészeti mozgalom termékeként.

Képeken a kapszulatorony

A következő fotók kíséretében alaposabban is bemutatjuk a különleges tokiói tornyot és sorsát, mely egyre inkább úgy tűnik, hogy megpecsételődött.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük