3 szupermodern konténerház, amibe azonnal beköltöznénk: gyönyörűek és kényelmesek

Legyenek bár kisebbek vagy nagyok, kívül-belül szuperül néznek ki a konténerházak: letisztultság, kényelem és modern vonalak jellemzik őket.

covkep
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos házépítésnél olcsóbb és gyorsabb módszer, a konténerház-készítés külföldön már nagy divat, itthon viszont csak lassacskán hódítja meg a fészekrakókat. Nem véletlen, hogy egyre több magyar vállalat foglalkozik ilyen épületek tervezésével és kivitelezésével. 

Nagyon tetszetős, a modern, minimalista kialakításhoz tökéletesen illő megoldásról van szó, mely ráadásul pénztárcabarát is: egy használt konténer már 300-400 ezer forintból kijön, a készen kapható modulok négyzetméterára pedig 100-200 ezer forint között mozog. A konténerházak masszívak, strapabíróak, és sok lehetőséget rejtenek. Ötletesen kombinálhatók, egymásra is rakathatók és szépen burkolhatók: elsőre senki nem mondaná meg, hogy nem hagyományos épületekről van szó.

3 szuper konténerház kívül-belül

Ha valakinek fontos a környezetvédelem, akkor az újrahasznosítás egy formájaként is gondolhat a konténerlakokra, amennyiben használt iroda- vagy szállítókonténerből alakítja át jövendőbeli otthonát. Rengeteg ilyen halmozódik fel, és szennyezi a földet, miután már senkinek sem kell. Apró hátrányuk, hogy a hideg tél ellen szigetelésre, a nyári meleg ellen pedig légkondicionálásra szorulnak: mindez azonban eltörpül, látván, milyen szép és modern házikók alakíthatók ki ezzel a technikával.

Képek: Pinterest.

Ezt is szeretjük