Ezek az imádni való házak valójában zsákokból épültek: hihetetlen, mit hoztak ki belőle

Az earthbagház-technológia egy alternatív építési módszer: látványos, amit ki lehet hozni belőle.

cov
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A modern és az ősi, a futurisztikus és a hagyományos különleges elegyei az úgynevezett earthbag házak, más néven a szupervályog házak. Ezek a hétköznapi házaktól eltérően nem téglából, hanem cementes földkeverékkel, vályoggal töltött műanyag zsákokból épülnek.

A zsákok védelmet nyújtanak az építőanyag számára, így a falak strapabíróak - igaz, kevésbé időtállóak, mint egy téglaházé. Minden zsáksor közé szögesdrót kerül, ami összetartja a rétegeket. A falak könnyedén formálhatók, ezáltal szép íveket, gömbölyded felületeket lehet belőlük formálni. Természetesen igény szerint sík falak is kialakíthatók.

Az earthbag-technológia nagyságrendekkel olcsóbb építkezést tesz lehetővé. Egy ház körülbelül 50-60%-kal kevesebb pénzből kijöhet, mint egy téglaépület. Nyáron hűvös, télen benntartja a meleget, környezettudatos és földrengésbiztos.

Tündérmesébe illő házak

A technológia feltalálója a 2008-ban elhunyt Nader Khalili, egykori felhőkarcoló-építő volt. Mára egyre elterjedtebb, és különösen azok körében divatos az earthbagház-építés, akiket a természet és a hagyományok felé húz a szívük, és hátat fordítanának a modern üvegpalotáknak. Valóra vált meseházak következnek: hihetetlen, mit ki nem lehet hozni egy zsáképületből!

f

Ezt is szeretjük