Nem csak a nagyböjt kezdődik ezen a szerdán: műanyagböjtöt hirdettek
Március 6-tól április 21-ig tart a hulladékszennyezésre figyelmeztető kampány.

muanyag-szennyezes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Humusz Szövetség nagyböjti kampányt hirdetett #műanyagböjt címen, melynek lényege, hogy az emberek figyelmét a hulladékszennyezésre irányítsák, és hatékony eszközt adjanak a kezükbe a környezet megóvására.

A műanyagok mára már az óceánok legmélyét is elérték, és olyan állatok szervezetében találnak mikroműanyagok nyomaira, melyeknek nem is szabadna kontaktusba kerülniük vele. Tévedés azt hinni, hogy minket nem érint a probléma, az élővizek nálunk is tele vannak műanyaggal. Szinte minden csomagolás ebből készül, és csak Magyarországon évente 1,3 - 1,4 milliárd PET-palack kerül forgalomba, melynek legfeljebb a fele jut el az újrahasznosításig. Ráadásul a műanyag előállítása is borzasztóan környezetszennyező.

Miről szól a kampány?

A Humusz Szövetség a nagyböjt időszakában, március 6. és április 21. között az Facebookon és Instagramon jelentkezik majd a Trónok harca stílusú, szórakoztató és figyelemfelkeltő posztokkal.

A posztok lényege nem a riogatás, a kampány során a Humusz Szövetség hasznos megoldási tippekkel is elő fog állni, amelyekkel kezelni lehet a műanyagválságot.

Ha te is szeretnél csatlakozni, akkor kövesd be a Humuszt, és a #műnyagböjt hashtaggel oszd meg, vagy posztold tovább a tippeket, amik a mindennapi életbe is beilleszthetők viszonylag könnyen. A végén pedig megveregetheted a vállad, mert sokat tettél a környezetért, és folytatni is könnyebb lesz az utat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Május 31-én van a Dohányzásmentes Világnap, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) kezdeményezésére 1988 óta minden évben megtartanak. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás egészségügyi kockázataira. Ezen a napon szeretnénk felhívni a figyelmet az életmódváltás fontosságára, és arra, hogy a váltásban minden megtett apró lépés számít!

Promóció

Mire jó egy műanyagflakon?

Csatlakozva a kezdeményezéshez, mutatunk 11 tippet mi is, mire lehet felhasználni a lakás körül a műanyagpalackokat ahelyett, hogy az ember a szemétbe dobná őket. Az ötletes megoldások nem csak mutatósak, de hasznosak is. 

A borítókép forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük