Eltünteti a nyálkát a mosógépből, és oldja a zsírt is: 100 forintos csodaszer
Így használd a trisót a mosógép kitisztítására!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A trisó nem véletlenül számít régóta közkedveltnek a magyar háztartásokban, amellett ugyanis, hogy remek vízlágyító és zsíroldó hatása van, jóval olcsóbb, mint más bolti vegyszerek, és egy csomag sokáig elég.

Számtalan területen felhasználható a házimunka során, egyik legnépszerűbb alkalmazási módja azonban a mosógép megtisztítása, különösen, ha nemcsak a vízkőlerakódásokkal kell szembeszállnod, de makacs, zsíros, olajos, nyálkás szennyeződésekkel is - utóbbiak könnyen kialakulhatnak például, ha gyakran mosol munkásruhát, vagy folyékony mosószert, illetve túl sok öblítőt használsz.

A trisó fél kilogrammos kiszerelése már 200-300 forintért kapható, a mosógép átmosásához azonban jóval kevesebb is elég, így egy tisztítás gyakorlatilag nem is kerül többe 100 forintnál, viszont a készülék élettartamát jelentősen megnövelheti. Ehhez nem kell mást tenned, mint három evőkanál trisót adni a mosószer-adagolóba, egy-két evőkanálnyit pedig a dobba, majd elindítani egy üres mosást 90 Celsius-fokon.

A trisós átmosást nagyon makacs szennyeződések esetén alkalmazd - elegendő csak évente egy-két alkalommal -, máskülönben használd inkább az ecetet. Utóbbi kíméletesebb a környezethez is: kattints ide, és megtudod, hogyan csináld!

Természetes szerek a háztartásban:

Házi tisztítószer-receptek

A házilag kikevert tisztítószerek sokszor hatásosabbak, mint méregdrága bolti rokonaik. Mutatunk néhány különösen praktikus receptet, amit érdemes megjegyezni.

Ezt is szeretjük