Egy módszer, amivel megnövelheted a mosógéped életét: a szerelők esküsznek rá

Csak egy kis ecet kell hozzá, hogy a mosógép sokáig tökéletesen működjön.

Mosógép ápolása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ember szinte naponta használja a mosógépét, nem csoda, ha az idő során néha szükség van egy mélytisztításra. A módszer elképesztően egyszerű, de évekkel hosszabbíthatja meg a mosógép életét, ha rendszeresen csinálod.

A mosógép kitisztításához nincsen szükség semmilyen speciális szerre, elég a jól bevált háztartási ecethez nyúlni. A titok nyitja a módszerben és a rendszerességben keresendő.

Hogyan hosszabbíthatod meg a mosógéped életét?

A mosógép dobját és belső részeit érdemes féléves rendszerességgel tisztítani, hogy ne alakulhasson ki vízkő vagy szennyeződés. Vannak olyan gépek, amelyekben már van beépített tisztítóprogram is, de amennyiben a te eszközöd nem ilyen, egy egyszerű ecetes mosás segíthet megoldani a problémát.

ecet-szodabikarbona-torolkozo

Nem kell hozzá más, csak egy bögre ecet. Ezt töltsd a mosószer adagolójába. Minél erősebb ecetet választasz, a hatás annál jobb lesz. Az ecet nemcsak jól oldja a vízkövet, de természetesen fertőtlenít is, így kétszeres hatást fejt ki a gép belsejében.

A mosógép dobjába ne tegyél semmit, hagyd üresen. Az eszközt pedig állítsd a lehető legmagasabb hőfokra, és a leghosszabb programot válaszd, hogy az ecetnek legyen ideje kifejteni a hatását mindenhol.

A mosás lejárta után még egy rövid ideig hagyd csukva a gépet, azután viszont jól szellőztesd ki. Bár az ecet szaga hamar elillan, eleinte kellemetlen lehet. A műveletet csak félévente egyszer kell elvégezni, és mindenképpen az előnyei között szerepel, hogy nem kell hozzá semmilyen vegyszer, és az esetlegesen a gépben maradt ecet a ruhákban sem fog kárt tenni a következő mosás során.

Mosógép elrejtése

Akármilyen szépen dizájnolt is a mosómasina otthon, valószínűleg nem ez a legszebb háztartási gép a világon, ezért jól jöhet néhány praktika, hogyan rejtheted el szem elől.

Egyszerű szekrénynek látszik, pedig egy kazán bújik meg benne: így rejtsd el a háztartási gépeket ötletesen

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük