Így mosd a törölközőket, hogy sokáig puhák maradjanak - Nem csak az öblítőn múlik

Puha és élénk színű marad a törölköző, ha így mossák.

torolkozo-mosas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A törölközők akkor jók, ha puhák és illatosak. Így kellemes beléjük burkolózni az esti fürdés után. A nem megfelelő bánásmódtól azonban könnyen olyan durvává válhat a tapintásuk, mint a smirglinek.

Az, hogy a törölköző sokáig puha maradjon, sok mindenen múlik - közrejátszik benne az, mivel és hogyan mossuk, ahogyan az is, hogyan tároljuk, és az is, milyen gyakran dobjuk a mosógépbe.

Hogyan mosd a törölközőt, hogy selymes legyen?

Először is a törölközőknek érdemes külön mosást szentelni, mert jobban szeretik a 90 fokos, forró vizet, ugyanis ez a hőmérséklet gondoskodik róla a leginkább, hogy ne maradjanak kórokozók a szálak között. Ezenkívül azért sem érdemes más ruhákkal együtt mosni, mert a cipzárok, gombok, de még a melltartók kapcsai is beleakadhatnak a szálakba, és kihúzhatják őket. 

torolkozo-mosogep

A másik fontos dolog, hogy nem szabad túlzásba esni, amikor az ember a mosószert az adagolóba tölti, mert ettől is durvává válhatnak a szálak. A fölösleges mosószer ráadásul könnyen az anyag rostjaihoz tapad, ott akár meg is ragadhat, és később akár penészesedéshez is vezethet.

Bár sokan esküsznek rá, igazából a vízlágyító is tud rontani a törölköző minőségén. Ha túl sokat használsz belőle, vagy túl sok illatosító kendőt dobsz a szárítóba a törölközők mellé, attól csökken az anyag nedvszívó képessége. Ezek az szerek gyakran és nagy mennyiségben használva úgy bevonják a törölköző rostjait, hogy az sokkal kevesebb vizet lesz képes felvenni.

Már ennyiből is látszik, hogy a törölközőknek nem tesz jót a gyakori mosás, mert gyengíti a szövetrostokat: érdesek lesznek tőle, és akár a nedvszívó képességük is károsodhat. Nem kell tehát őket azonnal bedobni a mosógépbe, ha egyszer már fürödtél velük. Általában elég őket három használat után cserélni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A használt törölközőket viszont soha ne tárold a földön, de még csak a mosógép tetején se - pláne ne egymás hegyén-hátán. Ez vonatkozik arra is, amikor az ember a vizes törölközőt beledobja a szennyeskosárba. Így nem tud rendesen távozni a szövet szálai közül a nedvesség, és az anyag bepenészesedhet. A használt törölközőket akaszd inkább kampóra, vagy tedd vissza a törölközőtartóra - legalább addig, amíg meg nem szárad -, utána mehet a szennyesbe.

Bár a törölközőkön nincs lejárati dátum, egy idő után érdemes új darabot vásárolni a régiek helyett. Általában kétévente ráfér a fürdőszobai textíliákra a csere, az új törölközők pedig új színekkel tölthetik fel a fürdőt.

10 ötlet apró fürdőkbe

Egy új törölközőgardrób például teljesen át tudja alakítani egy egyszerű, fehér fürdőszoba képét, de mutatunk más, hasonlóan olcsó és egyszerű trükköket is, amelyek segítségével egészen apró fürdőket is pillanatok alatt át lehet alakítani.

10 praktikus és egyszerű ötlet aprócska fürdőkbe - Több helyet nyersz velük

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük