Tiszta mosogatógép egyszerűen és gyorsan: szagmentes és csillogóan tiszta lesz

A tiszta mosogatógéphez egy többlépcsős folyamat vezet.

Mosogatógép takarítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bizony, időnként a mosogatógépre is ráfér egy alapos tisztítás. A zsír, a mosószer- és az ételmaradékok hajlamosak felgyűlni, és ez nemcsak megágyaz a baktériumoknak és egyéb kórokozóknak, de koszosak maradhatnak az edények, és még a gép is tönkremehet.

Ideális esetben a mosogatógép szűrőjét havonta kellene tisztítani. De az egész gépet is érdemes legalább kéthavonta alaposan áttakarítani, hogy sokáig csillogóak és tiszták maradjanak a benne elmosott edények.

Hogy takaríthatod ki a legegyszerűbben a mosogatógépet?

A mosogatógép kitakarításában nincsen semmi bonyolult, de maga a folyamat több lépcsőfokból áll, ugyanis sok olyan része van a szerkezetnek, melyet külön a legpraktikusabb elmosni.

mosogatogep-szuro

Először is, vedd ki a tálcákat, és mosd le róluk a rájuk tapadt ételmaradékot és zsíros szennyeződést. Ha a tálcákat kivetted, jobban hozzáférsz a gép belsejéhez, és összeszedheted az alján összegyűlt, nagyobb ételdarabkákat. 

Ezután távolítsd el a szűrőt és az egyéb mozdítható alkatrészeket, és a csap alatt mosd el őket. Ha van egy használt fogkeféd, amire már nincs szükséged, azt használhatod, hogy a nehezen hozzáférhető hajlatokat is tisztává suvickold. Ezután hagyd a szűrőt ázni 5-10 percig langyos, mosogatószeres vízben.

Amíg a szűrő ázik, keress egy drótot, és tisztogasd meg a vízszórófej nyílásait, ugyanis sok esetben azért maradnak koszosak a tányérok, mert az ételmaradék elzárja a víz útját. Ha ezzel megvagy, egy mosogatószeres ronggyal töröld át a szerkezet belsejét. Ezután mindent visszarakhatsz a helyére.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az utolsó lépés a fertőtlenítés és a szagtalanítás. Ehhez csak egy csésze ecetre és ugyanennyi szódabikarbónára van szükséged. Öntsd az ecetet egy tálba, és helyezd a tálat úgy a felső tálcára, hogy az ne borulhasson fel, a szódabikarbónát pedig szórd a gép aljába, ezt nem kell tálba rakni. Ezután indítsd el a mosogatást a legmagasabb hőfokon, de a gép többi része legyen üres.

Ha nem árt a mosogatógépednek, hogy menet közben megállítod a programot, tarthatsz egy 10-20 perces szünetet, amíg a forró ecetből felszabaduló gőz teszi a dolgát odabent, és feloldja a maradék szennyeződéseket, a szódabikarbóna pedig semlegesíti a kellemetlen szagokat. Ezután indítsd el újra a gépet, és hagyd végigfutni a mosogatást. Ha lejárt a program, gyorsan töröld át még egyszer belülről a gépet egy ronggyal, így minden maradék kosztól megszabadulhatsz.

Takarítás ételekkel

Nem az ecet és a szódabikarbóna az egyetlen a kamrában, amit nyugodtan kipróbálhatsz takarításhoz. A hűtő tartalmának java felhasználható, ha kifogyna a kedvenc tisztítószered. Mutatjuk a leghatékonyabbakat.

A vér is kijön vele: nem is gondolnád, mi minden használható takarításra a konyhából

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük