Bacimentes lesz a zuhanyszivacs, ha így mossák: 10 tárgy a ház körül, amit be lehet tenni az edények mellé

Ezeket a holmikat nem kell kézzel sikálni, dobhatod őket a mosogatógépbe.

Mosogatógépben mosható holmik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van egy varázslatos eszköz a konyhában, melyet a legtöbb ember nem használ ki teljes egészében. Ez a bizonyos eszköz pedig nem más, mint a mosogatógép, ami valójában nemcsak edények, poharak és evőeszközök tisztítására alkalmas: mindent elmos, ami üveg, műanyag, fém vagy kerámia.

Persze, vannak dolgok, melyekkel messziről el kell kerülni a mosogatógépet. Például fát nem érdemes beletenni, mert a víz tönkreteszi hosszútávon, ahogyan az öntöttvasat sem szabad így mosogatni. De számos olyan dolog van, melyről nem is gondoltad volna, pedig nyugodtan mosható az edények helyén.

Konyhai eszközök

A konyhai szivacsok, melyek amúgy is rengeteg olajos, zsíros szennyeződést látnak, makulátlanul tiszták lesznek a mosogatógépben. Csak a súrolóval érdemes vigyázni, viszont, ha az evőeszköztartóba teszed, még a kanalakat és a késeket is segít elmosni.

konyhai eszkozok shop pasztell cimlapcover

Talán nem meglepő, de a szilikon konyhai eszközök is jó helyen vannak a mosogatógépben. Nemcsak a muffin- és sütiformák kerülhetnek az edények mellé, de a szilikonkesztyűk és a tányéralátétek is.

Lakásdíszek

A vázák legjobb helye a felső polc, mert az alsó polcon könnyen kicsorbulhatnak vagy megsérülhetnek. A poharak mellett viszont nem éri őket erős behatás, így még az üvegből, kerámiából készült, különösen díszes darabok is nyugodtan moshatók itt. Mondjuk, egy Zsolnayt ne tegyél ide.

A virágcserepet ellenben elöblítés után az alsó polcon érdemes mosni. Fontos odafigyelni rá, hogy ne maradjon benne virágföld, amikor az edények mellé kerül, mert eltömítheti a szűrőt. Máskülönben könnyedén tisztítható a mosogatógépben.

szivacs

Fürdőszobai csetreszek

A szappantartók, fogkefetartók és egyéb, a fürdőszobában található szilikon, műanyag vagy üveg tárolók szintén nyugodtan betehetők az edények mellé. Ezeket különben is hetente érdemes tisztítani, így még jól is jön, hogy sűrű a mosogatás.

Ugyanígy mosogatógépbe tehető a csúszásgátló a zuhanyból és a zuhanyzószivacs is. A mosogatógép végez minden rajtuk található baktériummal, de a biztonság kedvéért ezeket külön mosásba tedd be, ne pedig az edények mellé.

Kozmetikai termékek

A fürdőszoba egyéb lakói, a szépítkezőholmik is nyugodtan moshatók együtt a csúszásgátlóval és a szivaccsal. Ilyenek például a hajkefék és a fésűk. Ezeket akár bele is lehet állítani az evőeszköztartóba. Kivételt képeznek a fanyelű kefék, mert ezeknek árt a víz. A manikűr-pedikűr holmik is mehetnek melléjük. A körömreszelők és -ollók így tökéletesen bacilusmentesek és tiszták lesznek a mosás végeztével.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Műanyag gyerek- és kutyajátékok

Szintén nem tanácsos a tányérok mellé tenni, de a fürdőszobai holmikkal nyugodtan egy mosásba illeszthetők a gyerek- és kutyajátékok. Jöhet a gumikacsa, a LEGO, az építőkocka. Ami pedig a kutyus holmiját illeti, az ő tányérja, nyakörve és póráza is nyugodtan beköltözhet a rágókája mellé. 

Bizarr konyhai eszközök

Egyszóval, nemcsak a megszokott holmikat helyezheted be a mosogatógépbe, hanem azokat is, amelyeket eddig kézzel tisztítottál egyenként. Ha az anyag kerámia, szilikon, műanyag, fém vagy üveg, mehet a tányérok mellé. Például ezek az első ránézésre furcsa konyhai eszközök is mind moshatók a mosogatógépben. Némelyik egészen hasznos, némelyik kifejezetten haszontalan, de mindegyik viccesen néz ki. Te is tartasz otthon hasonlókat?

9 bizarr és teljesen felesleges eszköz a konyhában - A tiédben hány ilyesmi van?

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay.com.

Ezt is szeretjük