Az indukciós főzőlapon a legtöbb régi edény használható: mágneses trükkel ellenőrizheted, mit tarts meg, és mit dobj ki
Még a régi edényeidet is használhatod a vadonatúj indukciós főzőlapon, csak előtte végezd el rajta a mágneses ellenőrzést.

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Sokan azt hiszik, ha indukciós főzőlapot választanak, dobhatják is ki a régi edényeiket. Pedig valójában csak bizonyos fajtákkal nem kompatibilis, némelyeket még bátran használhatsz.
Az indukciós főzőlapok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen egyszerű őket tisztítani, a hőmérséklet is állítható rajtuk, és a hagyományos tűzhelyhez képest sokkal gyorsabban felmelegítik az ételeket.
Az indukciós főzőlap
Ezt a típusú tűzhelyet James Clark Maxwel fedezte fel, aki kísérletei során felismerte, hogy a fémek mágneses mező közelében képesek hőt generálni - az indukciós főzőlapokba pedig réztekercsek találhatók, amik elektromosság hatására rezegni kezdenek, ezzel létrehozva egy mágneses teret.

A technikának köszönhetően sokkal gyorsabban melegednek fel a sütőlapra helyezett edények, ám ennek megvan a maga hátránya azon kívül is, hogy szinte újra meg kell tanulni főzni, hiszen jelentősen redukálódik a folyamat ideje.
Csak olyan edényeket lehet használni rajta, melyeknek fala minimum három-öt milliméter vastagságú, és amiknek az alja sima felületű. Tehát kapásból alkalmatlan a wok vagy a hullámos aljú grillező serpenyő a főzésre.
Mágneses ellenőrzés
Szerencsére a legtöbb főzőedényt még így is bátran alkalmazhatod. Elegendő, hogyha egy mágnessel ellenőrzöd mágnesességét. Ha vonzza az alját, rátapad, akkor nyert ügyed van. Ilyen típusba tartoznak az acél, a zománcozott acél, a rozsdamentes acél, az öntöttvas edények és amelyeknek többrétegű alja van, de értelemszerűen a kategóriából kiesnek a kerámia-, az üveg-, az alumínium-, a porcelán- és a rézedények.
Hogyha épp kedvencedről derült ki, hogy alkalmatlan, akkor se búsulj, már kaphatók speciális fémkorongok, amik a már meglévő főzőedényeket ismét használhatóvá varázsolják, csak be kell tenni alájuk. Emellett már olyan wokok is elérhetők a boltokban, amiket kifejezetten indukciós főzőlapokra terveztek.
A durván leégett edényt is kitisztítja
A leégett edény mosogatása sem lehetetlen a jó módszerrel.
(Képek forrása: Getty Images Hungary)