A durván leégett edényt is kitisztítja: itt a bevált módszer, amivel nem kell órákig sikálni
A leégett edény mosogatása sem lehetetlen a jó módszerrel.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

Emlékszel a csíkos papucsra? Most vagányabbat mutatunk »

Így mentsd a helyzetet, ha átizzadtad a ruhád: hasznos trükkök, melyekről minden nőnek tudnia kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házimunka egyik legnehezebb és éppen ezért legkevésbé kedvelt pontja a leégett edények, tepsik, wokok kitisztítása. Sokan hajlamosak ezt a feladatot halogatni, ami még lehetetlenebbé teszi a tökéletes eredményt.

Sajnos nehéz kiküszöbölni, hogy a serpenyők és az edények durván leégjenek, ezért alapvető fontosságú lehet a gyors reakció. Minél hamarabb neki tudsz állni a munkának, annál hibátlanabb eredményre számíthatsz.

Bevált trükk leégett edényhez

Carolyn Forte, a Good Housekeeping Institute Cleaning Lab igazgatója működő tanácsokat adott a tisztításhoz. Ehhez csak vízre és némi mosogatószerre van szükség, de nem a hagyományos, sikálós módon.

Első lépésként az edénybe forró vizet kell töltened, majd ehhez adj hozzá folyékony mosogatószert. Akár fél decilitert is adagolhatsz a vízhez. Ezt követően tedd a tűzhelyre, és forrald fel a vizet.

Tiszta lesz az edény

Az edény tartalmát 15 percig vagy akár még tovább is forralhatod, attól függően, mennyire szennyezett. Közben időnként egy spatulával lazítsd meg, és távolítsd el a ráégett, leragadt ételmaradékokat az edény aljáról és falától. 

Amikor az összes szennyeződés elvált az edény belső felületétől, ürítsd ki, és, ha kicsit kihűlt, egy hagyományos vagy dörzsszivacs segítségével töröld át az egészet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem mindegy az anyag

A tisztításnál nagyon fontos, hogy figyelj az edény vagy a serpenyő anyagára és bevonatára egyaránt. A rozsdamentes acéledényhez kapható speciális tisztítószer, mellyel igazán ragyogó eredmény érhető el, de természetesen a teflonserpenyőkkel is óvatosan kell bánni.

Néhány apró módszerrel valamennyire megakadályozható, hogy csúnyán leégett foltok maradjanak az edényen. Ha például főzés közben, forrás után figyelsz arra, hogy csökkented a hőt, nemcsak energiát spórolsz, de a baleseteknek is kevesebb esélyt adsz. Ha az elkészítendő étel nagyon magas hőmérsékletet igényel, használj inkább rozsdamentes acél vagy öntöttvas edényeket, tepsiket!

Ezt is szeretjük