A 4 legszebb virágkompozíció
A virágokat szereted, de unod, hogy bárhogyan is rendezgeted őket a vázában, unalmasnak hatnak? Akkor itt az ideje a kreativitásnak! Segítünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy elcsépelt mondás, de igaz: aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Aki viszont még az otthonát is megtölti velük úgy, hogy belead apait-anyait a kreativitást tekintve, akkor az még ügyes is.

A tavasz és a rákövetkező nyár ráadásul kedvez azoknak, akik előszeretettel töltik meg a szivárvány színeiben pompázó vágott virágokkal az otthonukat. Mi pedig azoknak igyekszünk kedvezni, akik a virágot szeretik, ám a hagyományos vázába állítás helyett valami kreatívabb megoldást keresnek. Tessék hát négy mutatós és ötletes kompozíció!

Kortárs gyümölcskoktél

Nemcsak szemet gyönyörködtető látvány egy színes citrusokból és gerberafejekből összeállított buja kompozíció, de frissítő illata is bárkit képes a mennybe repíteni!

Elkészítése pedig igen egyszerű: egy laposabb, látványos formájú, de egyszerű üvegedényt tölts meg vízzel, majd helyezz rá félbevágott narancsot, citromot és lime-ot, majd a vágott oldalukkal felfelé hagyd őket úszni a vízen. A gyümölcskoktélt ezután tarkítsd néhány sárga, rózsaszín és vörös minigerbera-fejjel, majd a különleges illat érdekében tegyél hozzá még néhány mentalevelet! Ezzel kész is a nyári hangulatot idéző csodálatos aromás asztaldísz.

Rusztikus erdei hangulat

Ha az év naposabb évszakaiban is kénytelen vagy a négy fal között tengetni a napjaidat, akkor itt az ideje, hogy egy kis erdei hangulatot varázsolj a lakásba!
Ehhez csupán néhány szál fakó rózsaszínű varjúhájra, gömbölyű fejű, vörös dáliára és néhány papírszirmú hortenziára van szükség. No meg néhány tölgyfalevélre és -gallyra! A virágokat rendezd csokorba úgy, hogy az ugyanolyan fajtákat egymás mellé fogod, mivel így a textúrák között még erősebbé válik a kontraszt. A tölgyfalevelekből készíts gallért a virágok alá, majd néhányat tűzz a csokorba is, még inkább kihangsúlyozva ezzel annak erőteljes színvilágát. A merev gallyakat pedig úgy tűzögesd a virágok közé, hogy szertelenül emelkedjenek ki a csokorból, megtörve a kerek formát, és megerősítve ezzel az erdei hangulatot. Vázának lehetőleg egyszerű fehéret válassz, az emeli ki ugyanis a leginkább a kompozíció szépségét.

Klasszikusan elegáns, gömbölyded báj

Az olyan nehéz fejű virágok, mint például a kinyílt bazsarózsa az alacsony, széles nyakú vázákban vagy gömbakváriumban mutatnak jól.
Ha kedveled a bazsarózsát, akkor úgy készíthetsz belőle szépségének megfelelő kompozíciót, ha szárát olyan rövidre vágod, hogy a virágfejeket a gömbakvárium pereme tartsa meg. A piros, rózsaszín és fehér virágok a sűrű, tömör elrendezésben gyönyörű, színpompás kompozíciót alkotnak. Amivel pedig felteheted a habot a tortára, az néhány hatalmas kehelyvirág-levél, amelyek elrejtik a virágok szárát. Vágd le a levelek szárát, tekerd a kezed köré, majd csúsztasd a váza belsejébe úgy, hogy az üveg belső felületén szépen elterüljön a mintás, zöld levél. A vázát öntsd fel vízzel, majd rendezd el a bazsarózsákat, leveleikkel pedig díszítsd a váza peremét.

+tipp:
Ha a széles nyakú vázában nem maradnak a helyükön a virágok, akkor ragasztószalaggal készíts négyzetrács alakú támasztékot a váza tetejére, elég helyet hagyva a száraknak.

Gyors kompozíció üvegbe zárva

Ha van otthon gömbakváriumod, és az előző kompozícióhoz nem használtad fel, akkor most még inkább hasznát veheted. Mégpedig egy olyanhoz, ami minden igénynek megfelel: nem költséges, könnyű elkészíteni, és mindenek felett egyszerűen gyönyörű.

Ráadásul mindössze néhány szál virágra és keskeny, fűszerű levélzöldre van szükség hozzá, amely kiemeli a kerek üvegedény csodaszép íveit. Ügyelj arra, hogy az üvegbúra fényesen csillogjon, majd önts bele körülbelül öt centiméternyi vizet! A virágzó növényt - lehetőleg olyat válassz, amelynek szárán több helyen is megtalálhatóak a virágok - vágd olyan hosszúra, hogy lazán összetekerve félig átérje az edényt!

Először a zöldet tedd az üvegbe, ezt követően egy hosszú, tarka borostyánindát, legvégül pedig egy vagy két szál mélykék szarkalábat! Figyelj arra, hogy a növények vágott végei beleérjenek a vízbe!

A virágok mindig élettel és sajátos hangulattal töltik meg a lakást. Julie Savill az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent 101 kreatív virágkompozíció című könyve nem a hagyományos értelemben vett virágkötő kézikönyv, inkább olyan forrás, melyből ötleteket és információkat merítve elgondolkodhatsz a további lehetőségeken. Sokakban ugyanis kérdések merülnek fel: mihez kezdjen a vágott virágokkal? Mit tegyen, hogy a lehető legjobban mutassanak, és ne csupán egy-két napig díszítsék a lakást?
Ezekre a kérdésekre ad választ a könyv stílusok, illetve kategóriák szerinti csoportosításban. Minden ötletet egész oldalas csodálatos, színes fotó illusztrál, amit a BBC Good Homes Magazine csapatának információi, továbbá szakmai titkai kísérnek.

Kiadja: Alexandra Kiadó
Ára: 1499 forint
Felkeltette az érdeklődésed a könyv? Rendeld meg! »
Ezt is szeretjük