A 4 legszebb lámpa
Téli depresszió ellen
A fény az egyik legjobb eszköz arra, hogy megteremtsd a harmóniát az otthonodban. Nem mindegy azonban, hogy ehhez milyen lámpát választasz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármennyire is szeretnénk, nem adatik meg, hogy egész nap élvezhessük a napfényt, sőt, a tél közeledtével erre egyre kevesebb a lehetőség. A természetes fényt így aztán mesterségesen kell pótolni: a nappaliban és a közös helyiségekben általános megvilágítással, a konyhában és a munkaterületeken pedig általános és közvetlen fénnyel.

Hogy azonban ne csak használható, de esztétikailag is kifogástalan legyen az otthonod, érdemes időt szánnod a lámpák kiválasztására is, egy stílusában eltérő, vagy éppen anyagában nem passzoló típus ugyanis sokat ronthat az összképen.

Ma már a választék a lámpák terén is hatalmas, így biztosan megtalálod majd a neked tetszőt. Ha viszont nincs ötleted, eláruljuk, nekünk melyek tetszenek!

Egy igazán futurisztikus darab: Nanoo a Visótól

A Viso világítástechnikai vállalatot Filipe Lisboa alapította hét évvel ezelőtt, és egyike volt azon korszakalkotó tervezőknek, akik nem féltek az addigiaktól merőben eltérő anyagokat és formákat használni a lámpák terén.
Számtalan finom vonalú és eredeti stílusú darabot tervezett, a kedvencünk mégis a Nanoo, amely egyszerre lehet ártatlan és domináns darabja a lakásnak.

A Nanoo-sorozatot - asztali és állólámpaként, valamint csillárként egyaránt elérhető - az 1970-es és 1980-as évek űrkapszulái ihlették, onnan a letisztultság és a zárt forma. Kizárólag modern otthonokba ajánlott!

Fókuszban a fény!
A világ legjobb tervezőinek design lámpái a be light! bemutatótermében vásárolhatók meg.
Cím: I. kerület Budapest, Lánchíd u. 7-9.
Kattints ide, és nézelődj a kínálatban! »

Egyszerre modern és klasszikus: Ljusas Salbo az Ikeától

Ha lakberendezésről van szó, a IKEA kihagyhatatlan. Kínálatában megtalálni mindent, amire szükség van, kezdve a hagyományos lámpáktól a rizspapírból készült darabokon át egészen a legutóbbi trend diktálta típusokig.
A Ljusas Salbo talán mindegyik egyszerre. Finom, ívelt vonalú teste miatt ideális a minimál stílusú otthonokba, de a kevésbé szigorú stílusú enteriőrökben is jól mutat, míg a lámpaernyő klasszikus vonala az egyszerű, de hangulatos lakásokat idézi. A Ljusas Salbo több színkombinációban is kapható, a kedvencünk azonban ez az olívazöld és sárga darab, amely tökéletes kiegészítője a kissé mediterrán jellegű lakásoknak.

Lakberendezés fényekkel? Elmúltak azok a napok, amikor egy lámpa csupán fényforrás volt. Ma a funkció mellett sokkal inkább hangulat és divat is egyben. Az IKEA áruházakban számtalan formát és világítási megoldást találsz megszokottan kedvező árakon. Kattints ide, és nézelődj a kínálatban! »

Színe és fonákja: Micolos Tavolo az Artemidétől

Ha valakik értenek ahhoz, hogyan lehet a fényt a legkülönlegesebb módon használni, akkor az Artemide-lámpák tervezői biztosan.
Az Artemide céget Ernesto Gismondi alapította lassan ötven éve, a cég pedig ma már egyike a legkiválóbb lámpákat és világítótesteket alkotóknak. A termékek szinte társak a mindennapokban, ráadásul nemcsak okosak, hanem finom vonalú, minden részletében megtervezett darabok, amelyek minden tekintetben emelik az otthon fényét.
Mivel az Artemide kínálata hatalmas, sok kedvencünk van, a Micolos Tavolo azonban már régen belopta magát a szívünkbe. Az egyszerű fehér üveg és a távolságtartó, hideg fém ötvözetéből született, mégis nagyon kedves darab, amely bármilyen stílusú otthonban megtalálja a helyét.

Az Artemide magyarországi forgalmazója a Rio Lámpastúdió Kft.
Cím: 1092 Budapest, Ráday u.45.
Telefon: 06(1)323-1637.
Fax: 06(1)323-1638.
Nyitva: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között.
Kattints ide, és nézelődj a kínálatban! »

Kizárólag nagy lakásokba: Portio az IDdesign-tól

A dán származású IDdesign nemrég érkezett csak Magyarországra, de már most sok rajongót tudhat magáénak. Mindez azonban nem véletlen, hiszen minden igényt kielégítő kínálattal rendelkezik, kezdve a kiegészítőktől a bútorokon át a lámpákig és konyhaeszközökig. Termékeit a skandináv design ihlette, így aki kedveli az északi nép hűvös eleganciáját, az mindenképpen látogasson el legalább egyszer az IDdesign üzletébe. De aki különleges lámpákat keres, annak is tanácsos itt nézelődnie - nekünk már sikerült megtalálnunk a kedvencünket.
A Portio fantázianévre hallgató mennyezeti lámpa akril és üveg keverékéből készült lamellái teret engednek a fénynek, de egyben megakadályozzák, hogy az a maga nyersességével töltse be a teret.

A Portioval olyan hangulatot teremthetsz a lakásban, amely egyszerre kényelmes, otthonos és elegáns.

A skandináv bútortervezés remekei mellett hangulatos, egyedi lámpák - a formatervezett dán daraboktól kezdve a legújabb Frandsen és Verner Panton különlegességekig - elérhető áron, többféle stílusban az IDdesign üzletben, a MAXcityben. Érték és forma. Kattints ide, és nézelődj! »
Ezt is szeretjük