A 3 legjobb lakberendezési magazin
Ha igazán szép otthonra és praktikus ötletekre vágysz, nem árt néha a kezedbe venned egy-egy lakberendezési magazint.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyára te is szereted hosszasan lapozgatni az egyes lakberendezési áruházak katalógusait, és közben azon töprengeni, hogyan is rendezhetnéd be az otthonodat a katalógusban szereplő enteriőrökhöz hasonlóan.

Ha így van, akkor alkalmanként érdemes egy-egy lakberendezési magazint is kézbe venned, abban ugyanis nemcsak ötleteket találsz, hanem számtalan hasznos tanácsot is a megvalósításukhoz.

Emellett pedig inspirációt, tippeket, a legjobb kincslelőhelyek elérhetőségeit, újdonságokat és számtalan hasznos cikket. Hogy kinek a tanácsát fogadod meg, természetesen a te döntésed, ahogy az is, hogy mit olvasol. Az alábbiakat azonban legalább egyszer érdemes a kezedbe venned - úgysem tudod majd letenni...

A padlástól a tetőtérig: Lakáskultúra

A lakberendezési magazinok között úttörő, de a magyar média egyéb nyomtatott termékei között is megállja a helyét. A lap gyönyörű fotóit, színvonalas írásait, praktikus ötleteit és hasznos tanácsait ráadásul már évtizedek óta élvezhetjük, a Lakáskultúra első száma ugyanis 1964-ben jelent meg - mint az első magyar lakberendezési magazin a második világháború után.
És élvezzük is, hiszen a magazin egyes számai nemcsak egyszeri olvasásra valók. A korábbi számokat is érdemes becsben tartani, hiszen sosem tudhatod, mikor lesz éppen szükséged rá. A Lakáskultúra ugyanis amellett, hogy pontosan követi a lakberendezést érintő trendek változásait, nem rugaszkodik el a valóságtól.

Bemutatja a divatos stílusokat, a formatervezés, a technika, valamint az iparművészet legújabb remekeit, de egyben azt is, hogy hogyan teremthet valaki kevesebb pénzből is a katalógusokban szereplő enteriőrökhöz hasonló otthont.
A Lakáskultúra nyitott az újra, ám mindeközben folyamatosan őrzi a hagyományok és az elegancia iránti tiszteletét, amely a magazin minden egyes oldalán érezhető. A lakberendezési ötletek mellett azonban készítői nagy hangsúlyt helyeznek arra is, hogy az energiatakarékosság, a környezetvédelem, valamint a jog terén is hasznos tanácsokkal lássák el olvasóikat.

Stílus, design - otthon: Elle Dekor

Aki járatos a lakberendezés és a külföldi magazinok terén, az bizonyára már alig várta, hogy hazánkban is megjelenjen a világ egyik legnépszerűbb lakberendezési magazinja. Aki viszont csak szereti az otthonát, érdekli a design, a szépség, a praktikum, és vonzódik az egyedi, stílusos tárgyakhoz, az bizonyára szájtátva lapozgatta két évvel ezelőtt az első magyar nyelvű, egyébként francia származású Elle Dekort.
A lap ugyanis kívül-belül lehengerlő: címlapját számról számra lehetetlen nem észrevenni, magát a lapot pedig lehetetlen gyorsan átfutni, majd letenni.

Leginkább egy kényelmes kanapéban ücsörögve, egy pohár finom bor vagy egy csésze izgalmas tea társaságában érdemes végiglapozni,
és gyönyörködni a hatalmas enteriőrfotókban, az egyedi formájú, színes tárgyakban és a különleges bútorokban, kiegészítőkben és textilekben.
Elsősorban lakberendezési magazin, ám az Elle Dekor minden száma tartalmaz egy csipet egzotikumot az utazással kapcsolatos cikkekben, és egy jó adag útmutatást az egyes kincsek lelőhelyeivel kapcsolatban - hol hazai, hol külföldi szerzők tollából.

Tudtad?
Az Elle Dekor ötlete egy orosz bevándorlónőtől származik, aki 1945-ben álmodta meg a lapot Párizsban. Az első szám Franciaországban jelent meg 1987-ben, ma pedig 22 országban lapozzák a magazint.

Ha igazán haza akarsz érni: Otthon

A Lakáskultúra mellett az Otthon magazin az, amely töretlenül áll a lakberendezés iránt érdeklődő olvasók szolgálatában - immáron húsz éve.
Az említett két magazinhoz hasonlóan az Otthont is messziről megismerni külsejét és belsejét jellemző letisztult stílusáról, következetes szerkesztéséről, és látványos enteriőrjeiről. Az Otthonban ugyanis ugyanannyira el lehet merülni, mint az előző kettő lapban. A baj csak az, hogy a magazinban bemutatott tárgyak, bútorok és kiegészítők az Elle Dekorral ellentétben - amely azért lássuk be, a tehetősebb réteget célozza meg - viszonylag elérhető árúak, így nehéz az olvasónak lebeszélnie magát az azonnali vásárlásról.

Az Otthonban bemutatott lakások eddig is csábítóak voltak, a lap huszadik születésnapját megünneplő megújulás azonban további varázserővel ruházta fel a lapot. A hazai lakberendezési magazinokra jellemző tárgyközpontúság helyett a személyesebb hangvételre helyezi a hangsúlyt a jövőben. A bemutatott lakások tulajdonosait is megismerhetik az olvasók, a megújulás pedig a tartalom további felfrissülését hozta magával.

A lényeg azonban maradt: az Otthon színvonala, áttekinthetősége, hasznossága, és az a titok, amivel időről-időre képes újabb olvasókat elcsábítani.

Ezt is szeretjük