Hogy szagtalanítsd a lefolyót kávézaccal? Nem gondolnád, hogy erre is jó

Szagtalanít, és a frissen keletkezett lerakódásoktól is megszabadíthat.

lefolyo-szuro

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lefolyó, azon túl, hogy eldugulhat, meglehetősen kellemetlen szagokat áraszthat. Ezzel a módszerrel gyorsan megszüntetheted még a legorrfacsaróbb bűzt is.

A rossz szagokért többnyire a csatornában megtelepedett anyagok és az ételmaradékokban lapuló gombák és baktériumok felelnek, ám szerencsére a házi praktikák ezúttal sem hagynak cserben. Elmondjuk, miért érdemes segítségül hívnod a kávézaccot.

Mielőtt nekilátnál

A szagtalanító hadművelet előtt ajánlott egy gyorstisztítást végezni, kiváltképp, ha nagyon büdösnek találod a lefolyót. Nem kell mást tenned, mint elsőként egy fél bögre szódabikarbónát, majd ugyanennyi meleg ecetet a lefolyóba öntened.

Fontos, hogy tartsd be a fenti sorrendet, és ne ijedj meg, ha a szóda az ecettel érintkezve erős habzásba kezd. Ez a folyamat segít a lerakódott szennyeződések feloldásában és a kórokozók elpusztításában. Amint a habzás alábbhagy, engedj forró vizet a lefolyóba, várj négy-öt percet, majd folyasd át a csöveket még egyszer, ezúttal hideg vízzel.

Így szagtalaníts kávézaccal!

Érdemes gyűjteni a megmaradt kávézaccot: ehhez a legjobb, ha tányérra teszed, egy éjszakát szárítod, majd egy jól zárható tasakba vagy üvegbe öntöd. Amennyiben nem szeretnéd félretenni, frissen is felhasználhatod a kávémaradékot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hozzávalók:

  • 250 ml kávézacc
  • 175 ml keserűsó
  • 125 ml szódabikarbóna
  • kevés víz

Első lépésben keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Lassan add hozzá a vizet, először nagyon keveset, majd kezdd el keverni az egyveleget, amíg úgy nem látod, hogy kezd összeállni. Ha túl száraznak találod, folyamatos keverés mellett adhatsz hozzá további fél teáskanál ecetet.

Az állag akkor lesz tökéletes, ha gombócokat lehet formázni belőle. Helyezd a gombócokat egy tálcára, és várj, amíg teljesen kiszáradnak. A továbbiakban érdemes üvegben, a lefolyóhoz minél közelebb tartanod. Használatkor egyszerűen dobj egy gömböt a lefolyóba, majd engedj rá hideg vizet. Amennyiben nagyobb a vészhelyzet, víz helyett öblítsd le 250 ml ecettel.

Kávéfolt eltávolítása

A kávé makacs foltokat tud hagyni a szönyegen vagy a szöveteken, de néhány egyszerű trükkel könnyedén meg lehet szabadulni a kellemetlen pacáktól. Mutatjuk a legjobb megoldásokat.

Ezt is szeretjük