Elvennék a havi 10 ezer forintos támogatást

Elég hozzá, ha nem tart rendet a lakó

Könnyen megvonhatják a lakásfenntartási támogatást.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megszigorítaná a lakásfenntartási támogatás odaítélését Kaposvár önkormányzata: akik nem tartják rendben lakóhelyük környezetét, azoktól egy most készülő rendelettervezet szerint megvonnák a havi 10 ezer forint támogatást.

Legalábbis ezt jelentette be Szita Károly - Fidesz-KDNP - polgármester Borhi Zsombor - Fidesz-KDNP - közgyűlési tanácsnokkal, a szociális juttatások feltételhez kötésével foglalkozó önkormányzati munkacsoport vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón kedden.

Nem csak a rendetlenség lesz probléma

Szita Károly közölte, azt kérte a munkacsoporttól, hogy szigorú szabályozást alkossanak. A városvezető hangsúlyozta, hogy azok, akik nem tartják be az együttélés szabályait, kiabálnak, verekszenek, zavarják szomszédjukat, ne részesüljenek önkormányzati támogatásban, legalábbis függesszék fel a támogatás folyósítását. Hozzátette: a kaposváriak nyugalmát és a rendet kell szolgálnia a szabályozásnak.

Borhi Zsombor tájékoztatása szerint elsőként a lakásfenntartási támogatáshoz kötött feltételeket határozzák meg. A részleteket most dolgozzák ki, a rendelettervezetet a júniusi közgyűlésre terjesztik be.

Helyszíni szemlét fognak tartani

A tervek szerint lakossági bejelentésre, illetve saját értesülés nyomán helyszíni szemlét tartanak, ezt követően egy rövid határidőt szabnak meg a tulajdonosnak, hogy tegye rendbe lakóhelye környezetét, és ha ez nem történik meg, akkor megvonják tőle a lakhatási támogatást. Első lépésben három hónapra függesztenék fel a támogatás folyósítását.

A rendelettervezet szerint az új igénylők esetében még a támogatás odaítélése előtt tájékozódnak a helyszínen, hogy meggyőződjenek arról, rendben tartják-e lakókörnyezetüket. Kaposváron jelenleg mintegy háromezren kapnak az önkormányzattól lakásfenntartási támogatást.

Még több cikk támogatásokról:

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha szeretnél többet tudni arról, mit takar pontosan a lakásfenntartási támogatás, mekkora összeget jelent, és te jogosult vagy-e rá, kattints ide!

Ezt is szeretjük