Több mint 700 ezer forintot ad az állam lakásfelújításra

Bárki igényelheti a támogatást

Ha korszerűsítenéd az otthonod, az állam támogat.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben saját tulajdonú lakásod van, akkor érdemes tudnod, milyen támogatási lehetőségeket igényelhetsz a felújítására.

Állami segítségeket vettünk górcső alá, nézd meg, melyik az, amit esetleg ki tudsz használni!

Lakástakarék

Az államilag igényelhető lakástakarék olyan pénzmegtakarítási forma, amelyet különféle lakáscélokra, többek között bővítésre, felújításra, illetve korszerűsítésre lehet felhasználni. Lényege, hogy az állam a megtakarítási időszakban az éves befizetés után 30%-os, maximum 72 ezer forintos támogatást ad, melyet akár már 20 ezer forintos befizetésekkel is teljesíteni lehet.

Ha a leghosszabb választható időtartamot, azaz a tízéves megtakarítási formát választod, akkor az állami támogatás mértéke a 700 ezer forintot is meghaladja, a végösszeg pedig teljes mértékben adó- és járulékmentes. A lakástakarék felhasználásáról és igényléséről többet korábbi cikkünkben olvashatsz.

Kamattámogatott hitel

Kamattámogatott hitel formájában is szerezhetsz támogatást a felújításhoz. Ez a típusú konstrukció öt évre szól, mely idő alatt fix kamattámogatással róhatod le a hitel költségeit, előre meghatározott futamidő alatt.

A támogatás megigénylésének feltételei közé tartozik, hogy az igénylő 35 év alatti személy legyen, vagy ha ezt a kort meghaladta, akkor két gyermekkel rendelkezzen, és legfeljebb 45 éves legyen. Fontos, hogy az adott személynek semmilyen adótartozása ne legyen, illetve, hogy féléves munkaviszonnyal rendelkezzen. A támogatásra nem jogosult az, akinek a felújítandó lakáson kívül egyéb saját tulajdonú lakása van.

A támogatás maximálisan 5 millió forintig igényelhető, mértéke függ a gyerekek számától. Fontos tudni, hogy a korszerűsítés végén a felújítás összegének 70%-áról számlát kell bemutatni. A kamattámogatott hitel egyetlen hátránya, hogy az igénylőnek rendelkeznie kell a felújításhoz szükséges összeg felével, ezt már a kérelem benyújtásakor le kell adni.

Kedves Olvasóink!

A cikkünk megjelenésekor olvasható információk a miskolci önkormányzat által igényelhető lakásfelújítási támogatásról pontatlanok voltak. Ez a szociális ellátás 2014. január 1-től nem vehető igénybe.

A miskolci Közgyűlés 2013. december 12-én tartott ülésén elfogadta az önkormányzati segély kialakításával összefüggő önkormányzati rendeletek módosításáról szóló 51/2013 (XII.13.) rendeletét, amelynek 7.§ c) pontja 2014. január 01. napjától hatályon kívül helyezte a lakásfelújítási támogatást, tehát ezen időponttól ez a támogatási forma nem igényelhető.

Megértéseteket köszönjük!
Ezt is szeretjük