Így hámozhatod meg a krumplit a leggyorsabban: bevált trükkök, amik segítenek a konyhában
Ezzel a trükkel felére csökkenthető a krumpli hámozási ideje.

GettyImages-675072230
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A burgonya minden család konyhájában egy vissza-visszatérő vagy állandó szereplő, ám a hámozással sokan nem szeretnek hosszasan bajlódni.

A burgonya sokszor a vasárnapi fogás fő körete, de gyakorlatilag minden frissensülthöz jól illik a hétköznapokban is. Épp ezért mindenkinek jól jöhet egy olyan trükk, amivel csökkenteni lehet az elkészítési idejét.

A krumplihámozás módszere

Nem csak úgy szabadulhat meg az ember a burgonya héjától, hogy zöldségpucolóval meghámozza. Egy másik módszer, hogy héjastól megfőzi, ezután hideg vagy jeges vízbe áztatja, hogy meg lehessen fogni a frissen főtt krumplit, majd pedig kézzel vagy életlen késsel pillanatok alatt lekapja a héjat a zöldségről. 

GettyImages-1204165980
Fotó: Lauren Mclean / Getty Images Hungary

Így lesz a sült krumpli ropogós

A burgonya vízbe áztatása segít eltávolítani a felesleges keményítőt. Enélkül fennáll a veszélye, hogy nem fő meg egyenletesen, vagy hogy ragacsos és gumiszerű lesz az állaga. Hideg vizet használj, mert a forró víz reakcióba lép a keményítővel, így nehezebben válik el a krumplitól. Az áztatás a titka a sült krumpli ropogósságának is.

Érdemes a krumplit előbb felszeletelni, és úgy rakni a hideg vízbe. Minimum fél órát, legfeljebb egy éjszakát áztasd. Ennél hosszabb áztatás esetén a burgonya elkezdi elveszíteni alakját és ízét. 

5 apró konyhai trükk, ami sokkal gyorsabbá teszi a főzést

Néhány trükkel nem kivitelezhetetlen feladat többé az igazán gyors vacsorakészítés.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük