A legdurvább olajszagot is eltünteti ez a házi praktika - Így lesz friss illatú a konyha a főzés után

A főzés alatti szagok megszüntetésére nem mindig elég a szellőztetés, az ecet itt is megoldás lehet.

A konyhai szagok eltüntetése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki szeret a konyhában tevékenykedni, az nem csak a főzés során keletkező isteni illatokat ismeri, hanem azokat az időnként kifejezetten kellemetlen szagokat is, melyek meg tudnak ülni a levegőben ilyenkor. Különösen az olajban való sütés, vagy egy időnként véletlenül odaégetett étel tud durva szagokat hagyni maga után, amikor már csak az a kérdés, hogy hogyan lehet eltüntetni ezeket, hogy újra friss illatú legyen a konyha.

A konyhai szagok eltüntetése

A kellemetlen szagok megszüntetésére létezik néhány bevett praktika, ha a szellőztetés után is érzed az ételszagot a levegőben. Lehet illatgyertyákat égetni, vagy illatosító spray-t bevetni, és van, aki a füstölőre esküszik.

konyha-otthon
Fotó: nicoletaionescu / Getty Images Hungary

Ha már mindent kipróbáltál, és nem vezetett eredményre, akkor érdemes megpróbálkozni az ecetes légtisztítással. Az ecet tisztító hatásai közismertek a felületek tisztításakor, még a penész eltávolításában is segít. A konyhai szagok ellen is beválik, ehhez a következőt kell tenned.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?

Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Akár a főzés ideje alatt, vagy a főzés után egy kis tálba önts 10 vagy 20%-os háztartási ecetet, és tedd a tűzhely mellé. Az ecetsav néhány óra alatt semlegesíti a kellemetlen szagokat. Előnye, hogy olcsó, könnyen használható és nagyon hatékony módszer.

Miből készül a bécsi szelet? 8 kérdés konyhai praktikákról, amelyekre csak a profik tudják a választ

Ebből a kvízből most te is megtudhatod, mennyire vagy képben a konyhai praktikákkal.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük