Ha ide teszed a tűzhelyet, az egekben lesz a villanyszámlád: rengeteget spórolhatsz, ha így rendezed be a konyhádat

Nem tudod, mitől magas a villanyszámla? Lehet, hogy rosszul rendezted be a konyhát.

huto-vasarlas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyű néha túlhasználni a közműveket. Rosszul zárod el a vizet, bekapcsolva marad a tévé, vagy egy fokkal melegebbre fűtöd a lakást, és máris megugrik a számla. De, ha az áram ára szökik az egekbe, lehet, hogy érdemes körülnézned a konyhában.

A konyha berendezése nemcsak a praktikum és az esztétikum szempontjából fontos. Van egy bizonyos konyhai gép, melyet, ha rossz helyre raksz, zabálja az áramot. Ez pedig nem más, mint a hűtő.

Így spórolhatsz az árammal a konyhában

A hűtőt soha nem szabad hőt sugárzó készülék közelébe helyezni. Így tehát nem kerülhet a radiátor vagy a tűzhely mellé, de mikrosütőt sem tanácsos a közelébe helyezni. Keresd meg a leghűvösebb sarkot a konyhában, és oda állítsd a hűtőszekrényt! De vigyázz arra, hogy ne told teljesen a falhoz, mert ez akár 10%-kal is növelheti a fogyasztását, ugyanis úgy a készülék nem tud megfelelően szellőzni, illetve hőt leadni. Sőt, még az is számít, éri-e nap, mivel, minél melegebb a környezete, annál inkább eszi az áramot. 

huto

A hűtőre is igaz, hogy érdemes belőle energiatakarékos, A+ vagy A++ besorolásút beszerezni, az ilyen készülékek ugyanis lényegesen kevesebbet fogyasztanak, az eredményt pedig érezni lehet a havi számlán is. 

Mindig akkora gépet vegyél, mely megfelel a családnak. Egy-két személynek például nem biztos, hogy feltétlenül 12 teríték elmosogatására képes mosogatógépre van szüksége. Ami pedig a hűtőt illeti, egy személynek 150 literes hűtőszekrény ajánlott, azután pedig minden további személyre érdemes még 50 litert számolni.

Sokat javíthat a fogyasztáson az is, ha egy-egy konyhai részfeladatot az arra való készülékkel végzel. Például, ha nem kapcsolod be a sütőt melegszendvics sütéséhez, hanem megsütöd a melegszendvicssütőben. A vizet is tanácsos a vízforralóban forralni, mert sokkal kevesebb áramot fogyaszt, mint az elektromos tűzhely vagy a mikró.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így spórolhatsz 10 ezer forintot havonta

Nemcsak az áramon spórolhatsz rengeteget, számtalan apró trükkje van annak, hogy megfogd a pénzt, ha közeleg a hónap vége. Elég itt-ott lecsippenteni pár száz forintot a kiadásokból, és könnyedén félretehetsz annyit, amennyiből egy év alatt akár egy nyaralás is kijön.  

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük