Egyszerű trükkök a büdös hűtő szagtalanítására: könnyebb, mint gondolnád
Büdös a hűtőd? Így tüntetheted el a kellemetlen szagokat.

no-huto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kellemes, amikor kinyitod a hűtőajtót, és valami kellemetlen szag csapja meg az orrodat, amiről nem tudod, honnan jön. Ráadásul a bűz forrása sokszor már régen nincs is a hűtőben. 

Rossz szagot sok minden okozhat. Lehet, hogy egy darabka sajt elbújt a hűtő hátuljában, és csendben megpenészedett, de az is lehet, hogy valami előbb indult romlásnak, minthogy lejárt volna a szavatossága. De tökéletesen jó ételeknek is lehet szörnyű szaguk. Különösen erős illata van például a halaknak.

Így tüntesd el a szagokat!

Addig nem is érdemes nekiállni takarítani, amíg nem találod meg a forrást. Kipakolás közben nézd át az ételeket, és keresd meg, mi okozza a kellemetlenséget. Szagold meg őket egyenként, és, ha bármelyik régebbi egyhetesnél, vagy levet eresztett, dobd ki. 

huto-tej

A többi ételt tedd át egy hűtőládába, vedd ki a polcokat, áztasd őket langyos, szappanos vízbe, majd fertőtlenítsd. Ezután lemoshatod a falakat és a hűtő egész belsejét. Különösen figyelj oda az ajtó réseire, mert ott össze tud gyűlni a kosz. Ha a szag ezek után sem múlik el, vagy biztos vagy benne, hogy nem romlott étel okozta, arra is van megoldás.

Szódabikarbóna, friss kávé, aktív szén, macskaalom

Az alábbiak közül kettő szinte minden háztartásban megtalálható. Aktív szenet a gyógyszertárban vagy a kisállatboltokban lehet beszerezni, ugyanott, ahol az illatosítatlan macskaalmot. A módszer mind a négy esetben hasonló. Teríts ki egy sütőpapírt a hűtő polcára, és szórj rá szódabikarbónát, kávét, macskaalmot vagy szenet. Terítsd jól szét, és hagyd a hűtőben 24 órára. Ennyi idő alatt eltüntetik a kellemetlen szagot. A kávé egy halvány, könnyen és gyorsan elillanó kávébukét hagy maga után.

Ha ezek után illatosítani szeretnéd a hűtőt, szerezz be tetszés szerinti illóolajat. A vanília például kifejezetten jól illik a hűtőbe. Itass át pár vattapamacsot, majd tedd be őket a hűtőbe, és hagyd ott egy napig.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mire jó még a macskaalom?

A macskaalom nemcsak arra jó, hogy szagtalanítsd a hűtődet. A segítségével megszabadulhatsz a konyhapadlóra löttyent olajfoltoktól is. Ha olajproblémád van, számos egyéb megoldás is akad a kellemetlen pacák feltakarítására, némelyik egészen meglepő.

A képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük