8 dolog a konyhában, amit túl ritkán pucolunk: nyáron nagy a fertőzésveszély
Vannak olyan konyhai eszközök, amiket a nyári melegben alaposabban, gyakrabban kell pucolni.
A nyári melegben a konyhában gyakrabban ütheti fel a fejét a penész, és a baktériumok is virgoncabbak, a jelenség egyszerű oka, hogy a párás melegben imád tanyázni sok baktérium-, és gombaféle.
Hogyha egy kicsit jobban odafigyelünk a mindennapi konyhai eszközök tisztán tartására, megelőzhetünk nem kívánt találkozásokat többek között a hányás-hasmenést okozó Salmonellával, a liszteriózisért felelős Listeria monocytogenes baktériummal, a bélgyulladásokat előidéző Escherichia colival és az asztmatikus rohamok hátterében meghúzódó penészgombával.
Fertőzésveszély a konyhában
Vannak olyan, magas fertőzéskockázattal bíró mindennapi eszközök a konyhában, amikre különösen figyelni kell. Amellett, hogy ne hagyjunk elöl semmilyen tejterméket, sütni való húst vagy esetleg más készételt, még rengeteg más tényezőt is számba kell venni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Képek forrása: Getty Images Hungary
- konyhai eszköz
- konyharuha
- vágódeszka
- hús
- tej
- meleg
- baktérium
- gomba
- penész
- salmonella
- e coli
- konyha
- Otthon
OLVASD EL EZT IS!
- takarítás
- baktérium