Napokkal hamarabb végzel a költözéssel, ha így csinálod: 8 ötletes praktika a pakoláshoz

A fárasztó költözés egyszerűbb is lehet ezekkel a praktikákkal.

GettyImages-1248763138
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha lakhelyváltoztatásra kerül a sor, nem csak az okoz nehézséget, hogy megtaláld a megfelelő házat vagy lakást, ahol élni fogsz. Maga a költözés sem könnyű.

Szobáról szobára egyre nagyobb lesz a káosz, doboz doboz hátán tornyosul, és a végén magad is bizonytalan lehetsz, mit hová tettél. A történetnek ráadásul ezzel nincs vége, hiszen az új otthonodban mindezt visszafelé is meg kell csinálnod.

8 költözési praktika

A bonyolult és hetekig tartó hercehurca helyett vess be néhány költözési praktikát, ami segíthet lerövidíteni a rendetlenségben töltött napokat. Nemcsak a dobozok címezése vagy a holmik csoportosítása segíthet: ha igazán fondorlatosan csinálod, akkor alacsonyabb kiadással, kevesebb bosszankodás közepette, és akár napokkal előbb végezhetsz a pakolással.

A legszükségesebbek - Költözés előtt állíts össze egy olyan csomagot, mintha csak utazni készülnél. Kerüljön bele minden, amire pár napon belül szükséged lesz. Így nem kell majd egy törölköző vagy zokni miatt feltúrni a még rendszerezésre váró dobozokat, kisebb lesz a felfordulás, és ura maradsz a helyzetnek.

Színes cetlizés - Jó, ha a dobozokra nem csak tollal írod rá, mit tartalmaznak. Szerezz be színes, öntapadós szalagokat, és jelöld ezekkel a kategóriákat! A színkódok segítenek majd a dobozok elosztásában.

Fotózz! - Elektronikus eszközeidhez ezernyi kábel tartozik? Könnyebb lesz újra összeszerelni és beüzemelni őket, ha már előre lefényképezed, melyik végét pontosan hová kell csatlakoztatni.

A fiókok szállításra is jók - Ne pakolj ki a fiókokból, inkább alkalmazd őket alternatív tárolóként! Húzz rájuk frissen tartó fóliát, így nem borulnak ki, és nem is kell újrapakolnod őket a másik lakásban. A fiókok külön vihetők, így a szekrény nem lesz tőlük nehéz.

A fólia másra is jó - Szerezz be egy nagyobb gurigát a fóliából, mert azzal egymáshoz erősíthetsz több kisebb, de azonos kategóriába sorolható holmit tartalmazó dobozt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ami a ruhákat illeti - Szükségtelen minden vállfára akasztott ruhát egyenként összehajtogatnod. Egyszerűen fogd össze őket, és húzz rájuk egy közös ruhazsákot. Így az új lakásban nem kell újravállfáznod, csak felakasztani őket, és kész is vagy.

Kevesebb doboz  - Spórolhatsz egy fordulót a teherautóval, ha minden táskádba és kosaradba csomagolsz valamit. Ez akkor is praktikus, ha már fogynak a dobozok, de még sok mindent el kell pakolnod.

A hűtőt se feledd - Mielőtt elköltöznél, ne felejtsd el leolvasztani a mélyhűtőt. Jó, ha már hetekkel előre gondolkodsz, és minden mirelit élelmiszert elfogyasztasz. A heti bevásárlás is legyen szerényebb, hogy ne kelljen a tengernyi étellel sokat bajlódni.

Mit kell tudni az albérlet-támogatásról?

Ha másik albérletbe mész, most hasznodra lehet a következő cikk: olvasd el, mit érdemes tudni az albérlet-támogatásról!

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük