Ilyen gyorsan még nem húztál ágyneműt: 4 ügyes trükk a kimerítő tíz perc helyett

Az ágyneműhúzás fárasztó, de nem ezekkel a módszerekkel: négy egyszerűt ajánlunk.

Ágyneműhúzó trükk
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mosogatás, vasalás, porszívózás - mindenkinek másik tennivaló jelenti a mumust a házimunkák között. Sokak számára az ágyneműhúzás a legfárasztóbb feladat mind közül.

A nagy paplanokra és pufi párnákra valóban nem könnyű felhúzni a tiszta huzatot, ám nagyon sok múlik a technikán: ha valaki találomra lát neki a munkának, akkor sokkal többet vesződhet, mint az, aki átgondolja a dolgot, és valamilyen praktikus módszert választ.

4 ügyes trükk az ágyneműhúzásra

A huzatok felhúzására több egyszerű trükk is létezik, melyeket érdemes kipróbálni. Ha valamelyik beválik, a kimerítő tíz percek helyett ezentúl gyerekjáték lehet az ágyneműcsere.

Két paplanhúzó trükk

Általában a paplan okozza a legtöbb vesződséget, hiszen kiterjedésében ez a legnagyobb. A felhúzás könnyebb lehet, ha azt összehajtva teszed a huzatba.

Kezdő lépésként a paplant előbb hosszanti oldalán hajtsd felfelé, majd jobbról balra ismét félbe. A huzatot kissé felráncolva terítsd az ágyra, és helyezd be annak bal felső sarkába az összehajtott paplant úgy, hogy a rövidebb oldala essen felülre, a sarkok pedig illeszkedjenek! Ha jól csináltad, akkor a paplan nyitható oldala balra fog esni. Ezután hajtsd ki azt jobb irányban, a huzat jobb sarkáig, majd lefelé! Végül fogd meg kívülről a huzatba helyezett felső sarkokat, kissé emeld fel az egészet, és rázd le a paplant, míg leereszkedik! Már csak el kell igazítani az alsó csücsköket, és begombolni a huzatot.

Ha úgy szeretnéd, akkor fordítva is dolgozhatsz. Ez esetben hajtsd a paplant alulról felfelé, majd balról jobbra félbe, és helyezd a huzat jobb felső sarkába! Hajtsd ki a huzaton belül balra, majd le, és rázd le a felső csücsköknél fogva!

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy másik módszert is kipróbálhatsz. Fogd meg a paplanhuzatod, és alulról felfelé kezdd el felhajtogatni a huzatot 10-15 centiméterenként egy hajtással! Ha megvagy, akkor kis sapkaként helyezd a kiterített paplan felső oldalához, és illeszd bele a sarkokat! Fogd össze a paplant a huzattal, és alaposan rázd le az egészet! Ha a huzat nem gördül magától a paplanra, akkor hajtogasd le kézzel legalább a feléig, és próbálkozz ismét! Végül igazítsd el az alsó sarkokat, és gombold be a huzatot!

Trükkös párnahúzó módszerek

A pufibb párnák is feladják a leckét az ágyneműhúzásban. Ha a huzat alulról nyílik, akkor a párnát ne a hosszabb, hanem a rövidebb oldalával bújtasd bele, és csak huzaton belül forgasd a csücsköket a megfelelő helyre!

Amennyiben a huzat oldalról nyílik, alkalmazd a paplannál ismertetett felhajtogatásos trükköt! Hajtogasd fel a huzatot, és sapkaként helyezd a párna rövidebb felére, majd görgesd a párnára néhány centinként! Ezekkel a trükkökkel a párna nem gyűrődik még kövérebbre, és nem nehezíti meg a pár perc alatt is lebonyolítható munkát.

Vasaláskönnyítő praktikák

Az ágyneműhúzáson túl a vasaláshoz is érdemes megismerni pár trükköt, melyek segítségével gyorsabban elkészülhetnek a ruhák.

10 vasaláskönnyítő tipp: gyorsan, egyszerűen, tökéletesen kisimulnak a ruhák

Ezekkel a praktikákkal hamarabb kész lehet a korábban unalmas és nehézkes vasalás.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük