Vakítóan fehér lesz a régi, beszürkült függöny, ha így mosod: nem kell hozzá maró vegyszer
A fehér függöny akkor szép, ha tényleg fehér: így mosd igazán tisztára.

GettyImages-913062774
beauty and style
Top olvasott cikkek

Öröm kinézni a napsütéses időben az ablakon, de egy csúnya, elszürkült, besárgult függöny tönkreteheti az élményt.

Ha elszíneződött, az a szoba összképét, a tisztaság érzetét is rontja, és akadályozza a helyiségbe áradó fényt. Egy kifejezetten fehér függönyökre szabott házi megoldással elérhető, hogy színük ismét szép fehér legyen.

Házi készítésű függönyfehérítő

Annak érdekében, hogy visszanyerje régi fehérségét, először áztatásra lesz szükség. Legjobb egy teljes napig, de minimum egy éjszakán át a vízben hagyni a függönyt.

GettyImages-499135035

Ezután következik a fehérítés. A jól kiázott függöny egy egyszerű főzetbe kerül.

Egy nagy fazékban főzz forrás után néhány percig egy-két szem hámozott, magtalanított, feldarabolt citromot. Szűrd le a folyadékot, és áztasd benne a függönyt egy órán át. Olykor forgasd át, hogy mindenütt érje a fehérítő folyadék.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha nem szimpatizálsz a citromos megoldással, a hideg vizes áztatás után egy környezetbarát mosószappanos átmosás és ecetes-vizes öblítés is következhet alternatív megoldásként.

Végül egy egyszerű, megszokott mosás következzen a már jól bevált mosószerrel, a függöny saját igényeinek megfelelő hőfokon. Kertes házban érdemes az udvaron kiteregetni, mert így átjárhatja a levegő, ezáltal még frissebb lesz az agyag. Függönyeid újra vakító fehéren teheted az ablakra.

Színes szőnyeg pólókból

Ha szívesen feldobnád a lakást új szőnyegekkel, pár kiszelektált pólóból egyedi darabokat szőhetsz. Nagyon egyszerű, mutatunk néhány példát.

Forrás: textilefutures.com.

Ezt is szeretjük