Így tedd fel a függönyt hipergyorsan és egyszerűen: nem kell fél óráig feltartani a karod
A nehéz függönyfelrakás így sokkal könnyebb lehet.

GettyImages-617352772
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mosogatás pepecselő munka, a vasalás bosszantó, mert a ruha gyűrött marad. Minden házimunkában van valami, amit utálni lehet, de mind közül talán a legnehezebb a függöny felrakása.

A nagyobb ablakokhoz kerülő szélesebb és hosszabb függönyökkel ugyanis nem könnyű bánni. A nagy függöny súlyos, gyűrődik, a padlóra lóg, csipeszelgetni kell, és mindezt felfelé tartott karokkal, felfelé nézve, egy létrán vagy széken egyensúlyozgatva kell tenni - kész cirkuszi mutatvány.

Hogyan lehet könnyebben feltenni a függönyt?

A bújtatós függönyökkel könnyebb a dolog, ezeket egyszerűen el kell kezdeni az egyik végénél, és haladni a függönyrúdnak hagyott lyukakon át. A hagyományos csipeszes függönyökkel viszont már meggyűlik az ember baja. Ha viszont nem csak nekiugrik, hanem tudatos menet szerint teszi fel az ember, könnyebben és gyorsabban kész lehet.

A legfőbb titok abban rejlik, hogy a munka közben nem te tartod a még fel nem akasztott függönyt, hanem már a karnis, így bármikor megpihentetheted a karod és a nyakad. A másik apróság, hogy a csipeszeket számolni kell.

Egy darab függönyt tennél fel? Húzd el a csipeszeket a karnisnak arra a felére, ahol a létrára állsz, majd számold meg, és oszd ketté őket. Ha nem páros, hanem páratlan számú csipeszed van, egyet hagyj középen, és a többit húzd el jobbra, illetve balra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt követően a függönyöd két csücskét akaszd fel a bal és jobb legszélső csipeszekre, majd a középen hagyott egy darab vagy a középső két darab csipeszre tedd fel a függönyt közepét. Innentől nem neked kell tartanod a súlyos anyagot. Kis pihenés után a többi csipeszt jobb és bal irányban egyenlő távolságokra oszd el. Indulj középről, és haladj a függöny szélei felé.

Két függöny esetén ugyanezt kell tenned kétszer. Kezdd a munkát az összes csipesz felezésével, majd végezd el a fentieket mindkét függönyöddel. Mivel a karod és a nyakad nem zsibbad el, gyorsabban végezhetsz, és még szebb is lesz az eredmény.

Ezt is szeretjük