2022-ben véget érhetnek a támogatások: a milliós összegeket már csak idén lehet igényelni
Érdemes észben tartani, melyek az idén kifutó támogatások.

laptop-papirok-ugyintezes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár lakásfelújításról, akár építkezésről van szó, az anyagi támogatások, a kiadások jelentette terhet csökkentő hitellehetőségek nagy segítséget nyújtanak az érintettek számára.

Jó tudni, hogy a már ismeretes opciók, a falusi csok, az otthonfelújítási támogatás és a babaváró hitel - hacsak nem hosszabbítják meg igényelhetőségüket - 2022 folyamán kifut. Aki még nem nyújtotta be ezekre az igényét, de szeretne élni a lehetőségekkel, annak már nincs sok ideje, hogy intézkedjen.

A falusi csok kifutásáról

Ez a lehetőség a családi otthonteremtési kedvezmény egy típusa. Vissza nem térítendő támogatás, mely egyes preferált kistelepüléseken lévő lakások és házak, valamint tanyák vásárlására, felújítására, korszerűsítésére kapható.

A kapott összeg fele fordítható új vagy használt ingatlan vásárlásra, másik fele a renoválásra költhető el. A jelenlegi állás szerint a falusi csok nyáron kifut, az csak 2022. június 30-ig kérhető, utána már nem, hacsak meg nem hosszabbítják a lehetőséget.

Az otthonfelújítási támogatás kifutásáról

Ha vége lesz a falusi csoknak, funkcióját valamelyest pótolni tudja majd az otthonfelújítási támogatás. A legalább 1 gyermekeseknek szóló lehetőség a költségek 50 százalékában, akár 3 millió forintos segítséget nyújt ingatlanfelújításra és megannyi olyan, az ingatlan körüli teendő elvégzésére, amire sokan nem is gondolnának. A munkálatokat számlákkal kell igazolni, a pénzt pedig nem előre, hanem utólag kapja meg az igénylő. Az otthonfelújítási támogatás a jelenlegi állás szerint 2022. december 31-ig lesz igényelhető.

A cikk az ajánló után folytatódik

A babaváró hitel kifutásáról

Az első 5 évben mindenképp, gyermekszületés esetén a futamidő végéig kamatmentes, maximum 10 milliós babaváró hitel ugyancsak 2022. december 31-én fog kifutni. Ez a kölcsön szabad felhasználású, vagyis bármire fordítható, ám a legtöbb pár lakásra költi.

A zöldhitelről

Ha eddig nem ismerted ezt a támogatást, akkor most bővebben is tájékozódhatsz róla korábbi cikkünkből.

Ezt is szeretjük