8 étel, ami nagyon jól fagyasztható, és megőrzi az ízét - Az állaguk sem romlik
Ezeket az ételeket bátran beteheted a fagyasztóba.

GettyImages-514153358
beauty and style
Top olvasott cikkek

A konyha egyik kulcsfontosságú gépe a hűtőszekrény, hiszen ez a berendezés segít az ételek frissen tartásában. A mélyhűtő a hosszú távú tartósításban hasznos, ám nem minden étel viseli jól, ha jégre rakják.

Egyes ennivalók a fagyasztás hatására veszítenek élvezhetőségükből, ízükből, és állaguk sem lesz a régi. Bizonyosak ugyanakkor nagyon jól bírják a jeges környezetet, és olvadás után éppen olyanok, mintha mi sem történt volna velük. Ha hosszú távú mélyhűtés a cél, akkor ezeket érdemes preferálni. Helyezd őket légmentes fagyasztózacskóba vagy dobozba!

8 étel, ami jól fagyasztható

Kenyér

Ha maradt némi kenyér, a szeleteket biztonsággal a fagyasztóba rakhatod, hiszen ha kiveszed őket, és hagyod, hogy maguktól, szobahőmérsékleten olvadjanak ki, akkor nem romlik az állaguk az eredetihez képest: pirítósnak, bundás kenyérnek így is tökéletesek.

Sajt

Bár sok tejterméket, így a túrót, a tejfölt vagy a joghurtot nem tudod állagváltozás nélkül lefagyasztani, a sajtot igen. Ha kiveszed, szobahőmérsékleten olvaszd, nehogy megolvadjon!

Avokádó

Túl sok avokádót vettél, és később is készítenél belőle egy kellemes avokádókrémet? Tedd bátran a fagyasztóba, nyom nélkül vészeli át a jegelést! Csak magozd ki, és vágd fel!

Bacon

A bacon jól bírja a fagyasztást, tömbben vagy szeletekre vágva is. Jó tudni, hogy a vékony szeletek megtörhetnek fagyott állapotban, óvatosan bánj velük!

Olajos magvak

Mindig jó, ha van otthon ropogtatnivalónak, müzlibe vagy süteménybe néhányféle olajos mag. Szerencsére ezek is ízváltozás nélkül kerülhetnek ki a mélyhűtőből.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kevert és gyúrt tésztás sütemények

Túl sok süti készült hétvégére? Akkor csomagold el, és tedd bátran a mélyhűtőbe: a tészta nem változik meg. Ha a sütemény krémes, a fagyasztás akkor is működik, ám a krém állaga kissé megváltozhat.

Csokoládé

Csokiból sosem elég, ezért magában fogyasztani vagy sütéshez is érdemes aranytartalékot tartani otthon. A mélyhűtő tökéletes segítség ebben, a csoki hibátlan lesz, amikor előveszed.

A tojás is fagyasztható

Sokan nem tudják, de némi állagváltozással a tojás is fagyasztható, csupán a megfelelő módon kell eljárni. A következő cikkünkben elolvashatod, hogyan csináld.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük