Az Ikrek otthona
Spontán, kommunikatív, szellemes és intelligens, ugyanakkor sokszor aggódó, ideges, és gyakran igen szétszórt. Vajon ez az Ikrek otthonán is meglátszik?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Ikrek - május 21. - június 20. - csillagkép a Mennyei Ikerpár után kapta a nevét, és a benne szereplő két legfényesebb csillag, a Castor és a Pollux jelképezi.

Az Ikrek számára a kommunikáció az elsődleges szempont. Ez a jegy szeret beszélni, levelet írni, társaságban lenni, telefonon trécselni, e-mait kapni és feladni. A jegyhez tartozó emberek szeretik az elfoglaltságot, veleszületetten kíváncsiak, és mindig tanulnak.

Egyszerűen gyűlölnek egy helyben tétlenül ülni. Ha erre vannak kárhoztatva, akkor idegesek, mérgesek lesznek, és unatkozni kezdenek. Az Ikrek szülötte sokoldalú, alkalmazkodásra képes, magát jól kifejező, okos, hatalmas energiával rendelkező személy. Fő hibája a megfelelő koncentráció hiánya lehet, így meg kell küzdenie azért, hogy mozgékony értelmét a nagyobb sikerek érdekében megfelelően lefoglalja.

Levegő jegy

Az Ikrek társadalmi lény, kommunikatív és mentálisan aktív. Otthona legyen világos és jól szellőző, sok napfénnyel és friss levegővel. Rendes, bár elfoglalt élete és otthonától távol eső teendői miatt néha nagy a felfordulás. Otthonában a társasági érintkezés kellékei megfelelő mennyiségben rendelkezésre állnak: étkészlet, evőeszköz, borospohár és általában alkohol. Még az Ikrek számára is szükség van néha békére és csendre, ekkor pedig semmit nem szeret jobban, mint a kanapén összegömbölyödni és olvasgatni.

Az Ikrek otthona

Az Ikrek társasági lények, és szeretnek otthonukon kívül a helyi közösségben tartózkodni, emberekkel beszélgetni, és élvezni a város nyüzsgését. Ebből kifolyólag szorosabban is kapcsolódnak a városhoz, mint a vidéki élethez, hiszen az Ikrek képtelen lenne elzárt környezetben élni.
Társadalmi érintkezés nélkül az átlagos Ikrek a dolgokat elviselhetetlennek tartaná, és hogy megtörje a monotonitást, a bútorokat kezdené ide-oda tologatni. Nem véletlen tehát, hogy az Ikrek otthona gyakran változik: a lakás átrendezése segít számára múlatni az időt, ha úgy érzi, az unalom fenyegeti.

Nappali

Az ideális Ikrek-otthon egyszerű, rendezett és könnyű tisztán tartani, miközben számos figyelemfelkeltő részletet tartalmaz.

Éppen ezért a nagyobb felületek esetében a semlegességre törekszik: egyszínű, lehetőleg pasztell falak, homogén, esetleg lakkozott padlózat.
Az Ikrek otthonában a bútorok tiszta vonalvezetésűek, és általában modern stílusúak. Legalkalmasabbak a lekerekített darabok, hogy tulajdonosuk nehogy megsérthesse magát a köztük való rohangálásban.
Az Ikrekhez jobban illenek a különböző jellegű darabok, mint az összetartozó ülőgarnitúrák vagy szekrénysorok, hiszen előbbiek jóval izgalmasabb látványt nyújtanak, és a köztük érezhető összetartó erő is érdekesebb hangulatot kelt.
Az Ikrek jegyben született ember állandóan tevékenykedik, ezért nagy karosszékek helyett ideálisabb számára néhány egyszerű szék és más, rövid tartózkodásra szolgáló ülőalkalmatosság.

Konyha

Az Ikrek nem arról híres, hogy órákat tölt a konyhában főzéssel, éppen ezért a konyha nem az ő területe. Csupán arra használja, hogy berohanjon egy csésze kávéért vagy egy tál müzliért, vagy éppen a barátaival csevegjen itt. Ennek megfelelően a konyha kialakításakor az elsődleges szempont a hasznosság és a tisztántarthatóság: ideális középpontja a reggelizőpult, és a körülötte lévő néhány nagyobb ülőke vagy szék az ücsörgéshez és a beszélgetéshez.
Döntő szerepet játszanak továbbá a konyhában a megfelelő tárolási alkalmatosságok is, mint például a falra szerelhető fogasok, melyekre színes bögrék akaszthatók, vagy éppen az üveg, valamint a nyitott szekrények, melyek látni engedik az Ikrek által olyannyira kedvelt díszített edényeket is.

Hálószoba

Bár az Ikrek jegyében született ember viharos és állandóan cselekvő hírében áll, több alvásra van szüksége, mint sok más jegynek, hiszen ezt a jegyet különösen fenyegeti a kiégés veszélye.

Az éjjeli szekrény, éjjeli lámpa és egy jó könyv alapvető kellékek az ellazuláshoz.
A nappaliban használatos semleges és pasztell árnyalatok az Ikrek hálószobájába is ideálisak, az ablakokhoz pedig nehéz függönyök vagy zsalu illik a legjobban. Általánosságban a környezet legyen egyszerű, minimalista, mégis hívogató atmoszférájú, mely segít kikapcsolni egy rohanó nap után.

Fürdőszoba

Az Ikrek fürdőszobájának a lakás többi részét jellemző, tiszta, világos és levegős vonalakat kell követnie. A csempézett falak praktikusak és szépek is egyben, a mozaikcsempék bonyolultsága pedig kiválóan illik a jegyet jellemző, részletek iránti lelkesedéshez. A mozaikok egyébként lehetnek egyszínűek, de szerepelhetnek a komplementer színek egyes árnyalatai is, valamint lefedhetik az egész fürdőt, de csak bizonyos felületeken is megjelenhetnek.
A fürdő világítása ne legyen tolakodó, leginkább pedig a falba vagy a mennyezetbe süllyesztett halogénlámpák felelnek meg a célnak.

Egy jól megvilágított tükör alapvető fontosságú mind a tisztálkodás, mind pedig a fény és a térérzet növelése szempontjából. Az Ikreknek ugyanis fényre van szüksége, éppen ezért az ablakok sem takarhatók el függönyökkel a fürdőben, az üveg azonban opálossá tehető fagymintás, mintázott vagy homokfúvott hatással.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.
Ebben segít Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük