Így tüntesd el a makacs zsírcseppeket a konyhai csempéről
Súrolás és izomláz nélkül
Ne a karodat erősítsd, inkább próbáld ki házi praktikáinkat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg a pasik konditerembe járnak, neked nincs szükséged súlyzóemelgetésre, elég, ha nekiállsz levakarni a tűzhely körüli csempe zsírfoltjait.

A szépség relatív fogalom, de ha nem vagy odáig a testépítő nők alkatáért, és nem vágysz te is harmincas bicepszre, akkor két dolgot tehetsz: vagy a pasidra bízod a csempesúrolást, vagy a többet ésszel, mint erővel elvet követve házi praktikáinkkal váltod ki az izommunkát.

Pezsdítő tisztaság

Nem árulunk zsákbamacskát, a csempére ragadt zsírcseppeket valakinek bizony fel kell vakarnia, de készíthetsz egy olyan konyhai tisztítószert, amely helyetted végzi el a munka oroszlánrészét.

Először is tegyél a tűzhelyre egy lábas vizet és forrald fel, hogy a falakon lecsapódó pára fellazítsa a zsírt. Ezután keverj el egy bögre szódabikarbónát pár evőkanál vízzel, és a még biztosabb hatás érdekében adj hozzá két evőkanál ecetet is. A pezsgő-habzó keveréket kend a zsíros csempére, majd hagyd, hogy a szóda felvakarja a csempére tapadt ragacsot.

Ezután már egyetlen mozdulattal könnyedén letörölheted a zsírfoltokat, a habzó keverék megkímél az erőkifejtéstől.

Hasonló eredményt érhetsz el a mosószóda használatával is, de mindenképpen meleg vizet használj a feloldásához.

Nagyanyáink tisztítószere

A bóraxot már jó néhány generációval korábban is használták tisztításra, az utóbbi időkben azonban háttérbe szorult a színes csomagolású, hangzatos nevű súrolószerek mellett.

Pedig a bórax kiváló tisztítóerővel bír, fertőtlenítő és gombaölő hatású, és a zsír elleni küzdelemben is nagy hasznát veheted. Ha igazán hatásos zsíroldót szeretnél előállítani, keverj el egy bögre bóraxot két deciliter frissen facsart citromlével és annyi meleg vízzel, hogy sűrű, kenhető masszát kapj.

Ha a bolti tisztítószerekben hiszel
Ha a makacs foltok eltávolítását inkább bolti tisztítószerekre bíznád, nézd meg képgalériánkban a mi kedvenceinket!

Vidd fel a bóraxot a csempére, hagyd állni negyed órán keresztül, majd nedves ruhával egyszerűen töröld le.

Bár a bórax remekül oldja a zsírt, használatával légy óvatos, hiszen egy természetes, de mérgező anyagról van szó. Kis mennyiségben bizonyos gyógyszerek, kozmetikumok és tartósítószerek is tartalmaznak bóraxot, mégis törekedj arra, hogy minél kevesebb jusson a szervezetedbe a nem kívánatos anyagból - a zsíroldás után alaposan töröld át nedves ruhával a csempéket és a tűzhelyet.

Ha nincs időd kotyvasztani

Ha pillanatok alatt szeretnéd letudni a csempe tisztítását, ne fogj zsíroldó keverékek előállításába, inkább vedd célba a fürdőszobát. Ragadd meg a borotvahabot, fújd be vele a zsíros csempét, majd nyugodtan intézd tovább a dolgaidat. Fél óra elteltével egyszerűen töröld le a habot a zsírcseppekkel együtt.

Megbetegíthet a lakásod

Nemcsak a kémiai tisztítószerek, bizonyos tárgyak is betegséget vagy szerencsétlenséget okozhatnak. Nézd meg videónkat!

Ha ennél is gyorsabb megoldásra van szükséged, de csak kis felületen szeretnél takarítani, vágj félbe egy citromot, mártsd szódabikarbónába, majd gyors, határozott mozdulatokkal dörzsöld át vele a csempét.

A kávéfőző aljából eltávolított, még nedves kávézaccal is gyorsan áttörölheted a csempét: a kávé oldja a zsírt, az apró szemcsék pedig súrolószereket megszégyenítő gyorsasággal vakarják fel a makacs zsírpöttyöket.

Egy csepp megelőzés

Ha nem szeretnél hosszú perceket áldozni a zsírfoltok eltávolítására, a csempe lemosása után töröld át a falat vattapamacsra csepegtetett gyógyszertári alkohollal, így a zsír kevésbé tapad majd meg a felületén.

Ha minden főzés után néhány mozdulattal áttörlöd a csempét egy mosogatószeres szivaccsal, eltávolíthatod a még meg nem száradt zsírfoltokat - megkímélheted magad a későbbi suvickolástól.

Ezt is szeretjük